avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire asigurare de sănătate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire asigurare de sănătate

Bună ziua, soția a fost operată, iar firma la care lucrează are încheiată cu o firmă de asigurări, asigurare privată de sănătate de grup. Au trecut cam 3 luni de zile de când a depus actele necesare și a treia oară când trimite cererea în original pe motiv că: prima dată au zis că au pierdut-o, a doua oară s-au plâns că nu le-a dus-o curierul etc. Problema este că nu știu condițiile contratului (fiind o asigurare de grup), iar soția nici nu poate intra în posesia unei copii a contractului (colegele de la resurse umane nu o pot ajuta). Corespondența (trimiterea actelor, mailuri pentru a vedea demersul dosarului, probleme etc.) se ține între o persoană de la resurse umane și o persoană desemnată, probabil pe persoană juridică, de la firma de asigurare. Acest contract ar exista deoarece are colege care au suferit intervenții chirurgicale și cărora li s-au decontat, iar când persoana de la asigurare a revenit cu mail să precizeze că au pierdut cererea, a specificat că o să i se deconteze. Ce pot face în situația dată? Mă ajută o plângere la ASF? Este posibil să tragă de timp, iar după o anumită perioadă, să invoce diverse motive și să nu mai deconteze?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:49, 23 Octombrie 2018
1. Solicitati in scris angajatorului sa va fie comunicate conditiile de asigurare si sa va confirme ca sunteti trecuta pe lista asiguratilor.
2. Pot existata planuri diferite de asigurare si intre salariati.
3. Intrati pe pagina de internet a asiguratorului si inaintati o reclamatie/ petitie.
4. Va puteti adresa si ASF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este coasigurat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Colega mea a spus că mama ei are un venit mic și că dorește ca mama ei să fie coasigurat prin colega mea. Colegul de la Resurse ... (vezi toată discuția)
Avansare functionari publici iustin_79 iustin_79 Un functionar public care avanseaza de pe un grad profesional pe unul superior este incadrat in treapta 3 de salarizare desi aceasta practic nu mai exista. ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)