avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuz banca stopare poprire concediu medical si ...
Discuție deschisă în Executare silită

refuz banca stopare poprire concediu medical si concediu maternitate

Buna ziua.
De cateva luni din venitul salarial se retine 1/2 reprezentand popriri pentru impozit neachitat de pe urma unei interpinderi individuale si credit bancar neachitat. In luna octombrie am fost in concediu medical, 21 de zile pe cod 01 (boala obisnuita) si 10 zile vor fi pe cod 09 (ingrijire copil bolnav) iar in noiembrie 5 zile pe urgenta si apoi se va intra in prenatal, incepand cu data de 06 noi. ( la 30 de sapt de sarcina)
De la banca,BRD, mi s-a comunicat ca din venitul pe luna octombrie, venit din concediu medical, se va retine in continuare pentru poprire motivand ca:
1. in opinia bancii ajutor pentru incapacitate temporara de munca nu face referire la concediu medical.
2. la momentul intrarii in medical erau deja infiintate acele popriri
3. angajatorul cand vireaza banii nu mentioneaza ca reprezinta indemnizatie de concediu medical ci alimentare conventie-plata salarii (asa se mentioneaza la toti angajatii fiind o firma cu sute de angajati)

Si ca la perioada de concediu de maternitate (prenatal si postanatal) se va vedea la momentul respectiv daca se va debloca suma integral, fiind posibil sa se tine cont ca prenatalul nu s-a luat 63 de zile inainte ci cu apx 75de zile inainte (cu toate ca in lege este mentionat ca se pot compensa intre ele) si ca este posibil ca in ambele cazuri sa se ceara acordul anaf si executor pentru stopare poprire.

Ce se poate face in cazul in care banca refuza eliberarea sumelor si daca cele mentionate de banca au vreun temei legal. nu cred ca este treaba bancii sa verifice de ce s-a luat prenatal mai mult si postanatal mai putin sau de ce exista medicale eliberate pe mai multe coduri sau acordul creditorilor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
karlasofia, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:02, 22 Octombrie 2018
Banca doar executa niste hotarari luate de altii, nu ea hotaraste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire venit ContSters70762 ContSters70762 Buna seara, am urmatoarea situatie si intreband aici poate ma ajuta cineva: Sunt in executare silita pentru un credit de nevoi personale - adresa de ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire venit salarial memesab19 memesab19 Am primit informare atat de la banca cat si de societatea unde lucrez ca s-a infiintat poprire asupra venitului net lunar. Intrebarea mea este foarte simpla : ... (vezi toată discuția)