avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere strain in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere strain in Romania

Sotul meu are permis preschimbat in Uk.Anul trecut politia rutiera i-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile.Am contestat procesul verbal ,politia a facut apel si au castigat.Intrebarea mea : exista posibilitatea sa nu stea 90 de zile fara permis?Care ar fi procedura?Dat fiind faptul ca este sofer profesionist,este angajat ca sofer de camion sub contract romanesc dar lucreaza doar in afara tarii,poate face o cerere/declaratie pe proprie raspundere la notar sau oriunde ,in care sub semnatura sa mentioneze ca nu va circula in Romania?Sanctiunea se refera la suspendarea dreptulului de a conduce pe teritoriu tarii unde i-a fost aplicata masura sau se aplica si in oricare alta tara a Uniunii Europene?In cazul in care nu se pot rezolva in niciun fel cele de mai sus ,poate face o cerere catre IPJ care ii retine permisul ca acesta sa nu fie trimis in Anglia ci sa ramana in Romania pe toata perioada cat se aplica contraventia?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Permis auto obtinut in italia valabil in romania si invers silviu3marian silviu3marian Buna ziua.:help:Numele meu este Silviu si am si eu o intrebare.Daca fac scoala de soferi in Italia, si obtin categoria acolo,mi se elibereaza permis curat de ... (vezi toată discuția)
Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis strain suspendat in romanesc Onutzam Onutzam Buna seara! Sotul meu si-a preschimbat permisul romanesc in permis danez in 2011, deoarece a locuit acolo pana in 2016. Acum este in Anglia, dar si-a pierdut ... (vezi toată discuția)