avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor fara vreun bun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor fara vreun bun

Buna seara. Bunica mea a murit saptamana trecuta, iar mama in urma cu un an. Bunica are o pensie de 500 lei, de handicap. Postasul nu o poate da, desi e pe luna trecuta, solicitand certificat de mostenitor.
Alte bunuri bunica nu are, iar dupa fiica ei, mama am facut succesiune, unde si eu si tata avem certificat de mostenitor.
Cum procedam si care ar fi costurile?
Daca ma puteti ajuta, multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:09, 20 Octombrie 2018
Buna seara,
Mergeti la casa de pensii si incercati sa discutati acolo.
Trebuie dezbătută succesiunea după bunica pentru suma respectiva de bani.
Casa de pensii va va spune acelasi lucru.
Solicitați o adresa/un extras de cont/un document cu suma exactă și împreună cu celelalte acte de stare civila, va adresați unui birou notarial pentru dezbaterea succesiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunica din partea mamei a murit in urma cu 4 ani, ... userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 4 ani, iar mama in urma cu 3 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)