avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație

Buna seara. Sunt in Ccc 1 până la data de 29.07.2019, in martie 2019 voi naște al doilea copil, mai este valabilă legea ( OUG 111/2010) ,care spune că pot prelungi primul Ccc și voi beneficia de aceeași indemnizație? De asemenea,daca până la ccc2 ( in luna decembrie 2018 de exemplu) tatăl va lua luna cuvenită de concediu și eu lucrez in acea perioada și apoi reiau concediu, afectează cu ceva calculul indemnizației Nr 2? Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Lili5678, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 23 Octombrie 2018
OUG 111/2010 este in vigoare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mie mi s-au spus că voi depune un dosar nou și voi primi 85%din prima indemnizație, e corect? Ce pot face?

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010 este in vigoare.
[ link extern ]

OUG 111/2010
art.9
.......
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt în concediu crestere copil pana în aprilie ... annahp annahp Bună ziua! Sunt în Concediu crestere copil pana în aprilie 2022. În noiembrie 2021 voi naște al doilea copil. Care este procedura ce trebuie urmata și ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .am și eu o întrebare , sunt în concediu creștere ... marykaty- marykaty- Bună ziua .Am și eu o întrebare , sunt în concediu creștere copil până la data de 17 ianuarie 2022 dar am rămas însărcinată , ar trebui să nasc pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al treilea copil Puiu Cristina Puiu Cristina Buna ziua, Se poate primi indemnizatia de crestere copil si pentru al treilea copil, daca acesta se naste in timpul concediului de crestere copil pentru al ... (vezi toată discuția)