Buna seara,
Am urmatoarea situatie. Fratele meu a facut un imprumut la o banca, a ramas cu ratele in urma si a ajuns sa fi executat silit. Initial i s-au oprit banii din salariu. Dar acum l-au dat afara si momentan este somer, si nu are venit. Executorul i-a zis ca daca nu plateste o sa vina unde isi are domiciliul (acasa la parinti) si o sa-i execute bunurile ce le detine.
Intrebarea este: poate executorul sa vina acasa la parinti si sa le ia din casa si lucrurile lor? Fratele meu nu are masina si nici prea multe ale lui. Dar ma gandesc sa nu le ia parintilor frigiderul, masina de spalat, aragazul sau chiar mobila din casa. Nu mai au facturile la aceste lucruri ca le-au aruncat.
Va multumesc
Va multumesc de raspuns.
Aici pe sait sunt cateva discutii despre subiect. Ce nu reusesc sa inteleg este: cum se face dovada ca lucrurile parintilor nu sunt ale lui? Ca asa la fel de bine executorul poate sa spuna ca sunt ale fratelui, nu ale parintilor, ca nu avem dovezi, gen chitante si facturi.
Ca citeam din codul asta civil ca "bunurile mobile care se afla in domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul social sau punctul de lucru al debitorului se considera ca apartin acestuia, pana la proba contrarie".
Comodat
familistu
buna ziua
pot face contract de comodat intre mama si mine pe bunurile din casa de gen frigider, aragaz, masina de spalat, mobila. toate au fost cumparate de ... (vezi toată discuția)