avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate întoarce actele de uzufruct?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate întoarce actele de uzufruct?

Bună ziua! Am și eu o întrebare cine poate să întoarcă actele de uzufruct? Eu acum 11 ani am făcut cu socrii mei pentru o casă de la oraș un act de uzufruct ei mutându-se la țară. Am umblat cu ei pe la medici și pe unde a fost nevoie până acum. Acum 2 ani soacră-mea mea sa îmbolnăvit de o boală fără scăpare (Demență mixtă) lundu-i tutela socru meu. Acum fetele ei plecate afară vor să îmi întoarcă actele că nu pot avea grijă de ea picând la pat. Ele nu le-au durât capul de părinți până anul ăsta și nici acum doar ca să facă rău. Menționez că eu în această casă am adus îmbunătățiri. Socrii mei de 11 ani nu s-au mai interesant să plătească nici un impozit la această casă. Acum fetele plecate vor să mă dea în judecată că eu am încercat să îi omor mama că i-am dat pastile (prescrise de medic) și nu mai putea să meargă și vomându-le stopând tratamentul a început să meargă dar delirează. Acum întrebarea mea este se merită să mă mai duc cu ei la medici atât timp cât fetele spun că vreau să îi omor și că mă dă în judecată pentru actele acestea de uzufruct că nu am făcut ce scrie în clauză? Socrul meu nu vrea să întoarcă nici un act.
Cel mai recent răspuns: adnana_40 , utilizator 12:18, 26 Octombrie 2018
Aveti contract de intretinere sau uzufruct? Ca sunt lucrurile diferite.

Dvs continuati sa va indepliniti obligatiile din contract si nimeni nu va "intoarce", anula, contractul chiar daca actioneaza in instanta.
Nici cel cu care ati incheiat actul nu o poate face in instanta in conditiile in care va indepliniti obligatiile din contract. Sa pastrati dovezile intretinerii si le prezentati in instanta, daca se va ajunge acolo, angajati un avocat si solicitati cheltuieli de judecata.
Chiar daca va da in judecata nu inseamna ca vor castiga.
Trebuie sa respectati contractul si sa angajati avocat bun daca va dau in judecata.
Eu am uzufruct facut de socrii mei din 2007. Eu pana acum am umblat cu ei peste tot, problema este ca nu ei sunt cei care vor sa intoarca actele. Cumnatele mele care sunt plecate peste hotare vor sa intoarca acele acte. Socrul meu are tutele soacrei si el nu vrea sa intoarca nici un act. Numai ca ei nu mai stau la oras de 12 ani s-au mutat la tara intr-o casa cumparata pe numele unei cumnate. Tot ei au investit in aceea casa decand s-au mutat acolo(impozit, reparatii,etc) in aceasta casa data noua nu au mai platit nimic de 12 ani. Acum cumnata mea vrea sa ii dea afara de acolo sa vina la oras numai ca socrul meu nu vrea, spune ca isi pune capat zilelor. Acum nu stiu daca ele au vreun drept sa ma dea pe mine in judecata atat timp cat traiesc proprietarii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
adnana_40, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cititi odata mesajul lui @CLAUDIU LASCOSCHI, cititi-l cu atentie!
Oricine are acces la justitie, poate sa ceara orice, oricand, oricui, chiar si lui Dumnezeu, asta nu inseamna ca actiunea ii va fi si admisa.
Respectati-va contractul de intretinere, sau uzufruct cum ii spuneti, si nu va poate intoarce nimeni nimic.
In cazul in care va da in judecata apelati la un avocat, cheltuielile cu avocatul vor fi recuperate daca solicitati cheltuieli de judecata.
Spuneti-i socrului sa ramana linistit pentru ca nu se va intampla nimic.
I-am spus numai ca el fiind o persoana in varsta si cu problemele soacrei mele pe cap simte ca nu mai poate. Sincer eu nu prea imi pot permite un avocat pentru caci numai sotul munceste. Nu stiu ce sa fac caci ele nu vor sa ne mai dea voie sa ne mai ducem la casa de la tara care este a uneia dintre cumnate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct cu clauză de întreținere adnana_40 adnana_40 Bună ziua. În 2007 socrii mei i-au dat soțului meu inclusiv mie (eu la acea dată fiind căsătorită cu el) ne-a făcut acte pe casă cu uzufruct cu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie bkk bkk Buna ziua,am si eu o nelamurire In luna noiembrie 2009 soacra mea a facut sotului meu un contract de donatie.cu uzu fruct viager si scutire de raport sotului ... (vezi toată discuția)
Cum voi demonstra pe viitor? beatrice_g beatrice_g Buna dimineata tuturor. As vrea sa supun atentiei Dumneavoastra urmatoarea speta. Sotul meu si cu mine ne vom muta in curind in locuinta socrilor mei , ... (vezi toată discuția)