avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct cu clauză de întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct cu clauză de întreținere

Bună ziua. În 2007 socrii mei i-au dat soțului meu inclusiv mie (eu la acea dată fiind căsătorită cu el) ne-a făcut acte pe casă cu uzufruct cu clauză de întreținere. Ei s-au mutat la țară în casa cumpărată de cumnata și cumnatul meu. Anul acesta soacra mea vrea să se mute înapoi în casă. Menționez că ea timp de 11 ani nu a investit nimic în această casă bătrânească nici măcar un impozit nu a plătit. Până anul acesta eu am avut grijă de ea am dus-o la medici, acum șase luni sa îmbolnăvit de Alzheimer și eu am fost cu ea la medici peste tot cu ea. Acum eu mi-am găsit de muncă și nu mai pot umbla. Ceilalți copii nu sau implicat deloc pentru sănătatea ei sau a socrului fiind plecați doi dintre ei iar unul este aproape de casa noastră. Oare dacă divorțez de soțul meu eu am vreun drept la această casă investind aici pentru a le ține la linia de plutire pentru a nu cădea. Am făcut condiții ca la bloc în această casă. Menționez că socrul meu este recunoscător pentru ce am făcut pentru ei și nu vrea să ne deranjeze dorindu-și doar liniștea noastră. Dar cumnatul mele din Spania îmi impun unele lucruri peste puterile noastre, ei având bani. Oare dacă atât timp nu sau băgat și nu au dat nici un ban pentru această casă pot să ne impună unele lucruri? Eu am și martori căci toți m-au văzut cât am umblat cu ei. Pe mine mă interesează dacă am vreun drept asupra acestui imobil dacă divorțez de soț?
Cel mai recent răspuns: adnana_40 , utilizator 11:44, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca aveti. Contractul s-a facut la notar banuiesc si e intabulat ca bun comun, nu?
Da este făcut la notar. Dar nu știu cam ce ar trebui să fac pentru că cumnați mei au bani iar eu nu am o sumă de bani. Ei îmi impun să plătesc în continuare tratament atât timp cât ei niciodată nu sau implicat în sănătatea părinților vor să am serviciu și să plătesc eu tratamentul soacrei atât timp cât eu lucrez la domiciliu pentru alte persoane ( eu fiind asistentă medicală). Eu când am umblat cu ei la doctor nu au avut habar. Așa că prefer un divorț. Dar mă interesează dacă soacră-mea poate să îmi întoarcă actele ținând cont că are boala Alzheimer. Doar socrul meu este mai bine mintal dar el nu se înțelege cu cei plecați afară și știe câte am făcut pentru ei. El nici nu discută cu nimeni așa mai bine decât cu mine. Iar el a zis că nu va veni în casă care ne-a dat-o nouă mereu spune că vrea să ne lase liniștiți numai că soacra mea dacă are această boală și fiind decând m-am căsătorit eu cu soțul de 19 ani alintată căci am avut milă de ea. Dar ea niciodată nu este recunoscătoare. Vreau să știu ce șanse am de a câștiga. Și unde trebuie să merg.
Trebuie sa consultati un avocat care sa va spuna cum e mai bine sa procedati.Situatia e destul de complicata
Da este dus si la primarie. Eu am investit atata timp in aceasta casa (12 ani) ele nu au dat nimic pentru ca au zis ca ne-au zis ca este a noastra. Acum se pune problema ca eu sunt o persoana care nu pot ridica un om cazut la pat iar soacra mea sta mai mult la pat dupa o operatie de fractura de sold. Socrul meu si-a luat raspunderea ca el va avea grija de ea bineinteles cu acte care tot eu am umblat sa ii ajut.Iar acum cumnatele nu sunt recunoscatoare ca de 12 ani eu am umblat peste tot cu ei iar eu vreau sa nu ma mai bag sa umblu .Ce ma sfatuiti sa fac? Si cine are dreptul de a-mi intoarce actele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate întoarce actele de uzufruct? adnana_40 adnana_40 Bună ziua! Am și eu o întrebare cine poate să întoarcă actele de uzufruct? Eu acum 11 ani am făcut cu socrii mei pentru o casă de la oraș un act de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu soacra vidiva vidiva Buna ziua. Am o casnicie de25 ani,2 copii, unul minor,mai multe proprietati dobandite prin munca mea si a sotului meu.Ce e drept parintii mei ne-au mai ajutat ... (vezi toată discuția)