avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributii

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca pot plăti singura contribuțiile la stat,chiar dacă sunt angajată.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 21 Octombrie 2018
Potrivit legislatiei actuale, obligatia platii contributiilor este in sarcina angajatorului ,nu a salariatului.

Conform art.6 alin.2 din Legea 263/2010, orice persoană se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială, în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă și, după caz, în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul pensionării anticipate partial se considera ... GeoD999 GeoD999 Buna ziua, In cazul pensionării anticipate partial se considera stagiu de vechime asimilat: 1.indemnizatia de șomaj de 12 LUNI în perioada ... (vezi toată discuția)
Pfa persoana in varsta ighira2002 ighira2002 Buna ziua, sunt o persoana in varsta de 65 de ani, si am un PFA de 4 ani. Nu am lucrat deloc la stat, asa ca nu sunt in sistemul de pensii. De curand mi-a ... (vezi toată discuția)
Ce prevede noua lege 320 din 2023 ? poate incheia o persoana ... forumistul forumistul Ce prevede noua Lege 320 din 2023 ? Poate incheia o persoana fizica , rezidenta in Romania un Contract de Asigurare Sociala cu Casa de pensii pe o perioada ... (vezi toată discuția)