avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire avans
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire avans

parintii mei au platit avansul pentru cumpararea unei case incheind conventie cu vanzatorul. casa nu a fost terminata la termen motiv pentru care au decis rezilierea contractului de comun acord. pt reziliere au facut un act la notar prin care vanzatorul se obliga sa restituie suma primita de la parintii mei in termen de o luna.in caz contrar vanzatorul va plati penalizari de 500 de euro pt fiecare luna de intarziere.problema este ca luna a trecut iar parintii nu au vazut nici un ban.ce pot face in acest caz?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97923 , utilizator 22:14, 11 Noiembrie 2009
Un act notarial prin care debitorul acceptă executarea şi care cuprinde obligaţia de a plăti suma de bani menţionată în act, cum au incheiat parintii tai cu vanzatorul, constituie titlu executoriu.
Asadar, parintii tai trebuie sa mearga la un executor judecatoresc pentru a executa acel act si a-si primi banii inapoi.
Succes!
Mergeti la un executor judecatoresc. Va trebui sa achitati un onorariu, pentru dosarul de executare, insa il veti recupera tot de la debitor, impreuna cu suma care v-o datoreaza, plus penalizarile pe care le-ati stabilit in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract de imprumut danielluca danielluca Am incheiat la notariat un contract de imprumut prin care am imprumutat unui prieten o suma de bani si pe care urma sa mi-o inapoieze prin plata unor rate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat. am apelat la un executor ... Florina Crisan Florina Crisan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat la un executor judecatoresc pt. a recupera o suma de bani. Debitorul a facut contestatie la executare si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut neonorat de persoana imprumutata.cum imi potrecupera banii? fane p fane p este vb de un contract prin notariat care este garantat cu toate bunurile mobile si imobile ale persoanei imprumutate .unde trebuie sa ma adresez ? (vezi toată discuția)