avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa-mi iau proprietatea donata fiului meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa-mi iau proprietatea donata fiului meu?

Cum pot sami iau garsoniera inapoi donata fiului meu, aul trecut?La scurt timp siia schimbat comportamentul. in rauMai mult ,afacut un credit bancar,iar acum este aproape de executare silita deoarece nu aplatit ratele timp de 10 luni si nici nu mai vrea.Eu am drept de locuire in acea garsoniera.Dreptul de proprietate lam donat fiului meu.Cum pot sami dobandesc proprietatea inapoi deoarece fiul meu nu mai vrea sau nu mai poate sa plateasca ratele la banca. Cum pot sami redobandesc dreptul de proprietate donat fiului meu.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:37, 21 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donația se poate revoca doar in anumite condiții. Depinde daca contractul de donație a fost cu sarcina sau fara, adică dacă în schimbul proprietății, fiul dumneavoastră trebuia să efectueze anumite sarcini. Vă sfătuiesc să contactați un avocat care sa poată studia cu atenție contractul de donație iar apoi sa vă sfătuiască cu privire la calea de urmat. Succes!
FIUL meu , in schimbul proprietatii nu trebuia sa efectueze nici o sarcina.IN actul de donatie este specificat dreptul meu de a locui in acea garsoniera. DEOARECE fiul meu refuza sasi plateasca CREDITUL PENTRU NEVOI PERSONALE, a primit de la Banca notificare ca DOSARUL DE CREDIT (cu datoria) VA FI PREDAT executorilor judecatoresti pentru Recuperare creante ...etc prin EXECUTARE silita..FIUL MEU nu-l mai intereseaza de nimic,CHIAR si daca banca va pune in vanzare singura locuinta .I-MI vreau proprietatea inapoi .FIUL meu sasi plateasca creditul catre banka.
Faptul că fiul dumneavoastră nu își achită datoriile la banca nu poate fi un motiv pentru revocarea donației.
Chiar daca v-ati rezervat un drept de uzufruct imobilul poate fi vandut la licitatie iar nimeni care liciteaza nu poate fi obligat sa preia si uzufructul, astfel ca exista posibilitatea sa fiti evacuat deoarece imobilele executate silit se vand eliberate de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recastig casa? ContSters107540 ContSters107540 Buna.Sunt Elena am 52 de ani si 2 copii.In urma cu 3 ani,avand probleme cu sotul meu de o viata intreaga(batai,certuri,amenintari cu moartea,amante)am intocmit ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula donatia catre fiu? max brasoveanu max brasoveanu Am donat fiului meu singura locuinta.Am dreptul de a locui in acea locuinta..Fiul meu are un împrumut bancar pe care nu mai vrea sa plateasca ratele.Nici ... (vezi toată discuția)