avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanța mă obligă să înmatriculez o mașină pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanța mă obligă să înmatriculez o mașină pe care am cumpărat-o și am vândut-o în mai puțin de 30 de zile. Ce pot face?

V.A. a cumparat un autoturism in data de 25.10.2014 de la T.T. dupa 3 săptămîni adica 10.11.2014 am vîndut autoturismul lui C.C. acesta nu mai stiu ce a facut cu el.
V.A a înregistrat auto la circa financiară apoi la vîndut lui C.C cu toate actele .carte identitate talon fiscal.etc (la poliție nu am mai trecut o pe mine) T.T.ma da in judecata sa retranscriu masina pe numele meu si tot odata si Serviciu Inmatriculari..
Fac întîmpinarea aduc la cunostinta ca masina sa vîndut mai departe fac dovada cu contract fiscal si ca nu mai dețin nici un act al mașinii.
Instanță ii da cîștig de cauza lui TT si HOTARASTE ca VA sa inmatriculeze AUTO si sa plătesc cheltuieli 371 lei.
Eu adica VA .Am vîndut masina in termenul de 30 zile .Nu mai am nici un act .Am pus la dispoziție copie contract lui cine i-am vîndut o adica lui CC.copie fiscal cum am scos o de la impozite datele noului proprietar.
Ce sa fac ????
INSTANTA NU REALIZEAZA CA NU POT TRECE O MASINA PE NUMELE MEU ODATA CE EU NU MAI DETIN NICI MASINA NICI UN ACT

VREAU O LEGE PRIN CARE MA EXONEREAZA DE FAPTA COMISA ...
VA MULTUMESC
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:04, 5 Noiembrie 2018
ati fost exonerat intr-un singur caz: daca masina ar fi fost scoasa din circulatie.
Va rog mai dati-mi un sfat
Instanța ma obliga sa înscriu masina pe numele meu..cînd eu am vîndut O mai departe .Nu mai am nici un act al mașinii și nici masina.
Tot ce mai am contract vînzare cumpărare cum am cumpărat o si cum am vîndut o si fiscal cum am vîndut o scoasă de la taxe si impozite.ce sa inmatriculez..Dacă nu am acte .
Va rog spuneti-mi

Adrian Dimitriu a scris:

ati fost exonerat intr-un singur caz: daca masina ar fi fost scoasa din circulatie.

e definitiva si irevocabila? textul acela solemn de pe sentinta ("Noi, Presedintele Romaniei,...")obliga toate autoritatile sa va ajute sa reintrati in posesia masinii (care in mod cert n-a fost re-inmatriculata, deci e usor de gasit) spre a aduce la indeplinire sentinta/ hotararea.
puteti sa va folositi inclusiv de un executor judecatoresc. atentie! asta nu inseamna ca e gratis. cereti o consultatie avocatiala, inainte de orice actiune.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Nu este definitivă. Decît dupa 30 zile
Iar finalul suna
PENTRU ACESTE MOTIVE .IN NUMELE LEGII HOTARASTE..
am scos si de la inmatriculari .O adresa in care i-am solicitat sa imi imatriculeze masina si mia comunicat .ce acte in original trebuie sa am.
Iar instanța poate nu stie sau nu vrea a sa stie .dupa noua lege .90 zile de la vînzarea auto ..masina se radiaza..
Oricum multumesc ptr. Sfat
Stima .

Adrian Dimitriu a scris:

e definitiva si irevocabila? textul acela solemn de pe sentinta ("Noi, Presedintele Romaniei,...")obliga toate autoritatile sa va ajute sa reintrati in posesia masinii (care in mod cert n-a fost re-inmatriculata, deci e usor de gasit) spre a aduce la indeplinire sentinta/ hotararea.
puteti sa va folositi inclusiv de un executor judecatoresc. atentie! asta nu inseamna ca e gratis. cereti o consultatie avocatiala, inainte de orice actiune.

Din ce motive a vandut VA autoturismul in mai putin de 30 zile.?
Achizitia unui vehicul se face pentru o perioada indelungata, nu este un bun pentru folosinta pe termen scurt.

Alte discuții în legătură

Recuperare numere de inmatriculare de la noul proprietar zaris zaris Buna ziua. In luna august 2008 am vandut masina unei firme de intermediere auto, am incheiat contract de V-C si am radiat masina de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Amenzi roviniete fara sa fi iesit in toate datele pv din bucuresti, executare silita corina728 corina728 Intr-o perioada nu am avut rovinieta platita dar nici n-am iesit mereu din Bucuresti...au inceput sa curga amenzi de roviniete in date in care sigur am fost ... (vezi toată discuția)