avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare fațadă condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare fațadă condominiu

A făcut cineva vreo cerere scrisă la autoritățile admin. publice pentru modificarea aspectului fațadei blocului? Art.32/L.196/2018 prevede o asemenea cerere. Exista la cineva un model de formulare a solicitării?
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
DaniSarah, utilizator
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 15:34, 22 Octombrie 2018
Nu exista modele de formulare, se face o cerere simpla in care se descrie situatia actuala si motivul modificarii aspectului fațadei.
In ce sens doriti modificarea fatadei si in ce consta modificarea?
S-au desprins cărămizile ornamentale de pe o suprafață considerabilă. Există riscul accidentării cuiva. Cu alte cuvinte, anveloparea zidului exterior al blocului, după desprinderea de pe zid a tuturor cărămizilor.
DaniSarah, utilizator
Prin anvelopare nu se modifica fatada ci creste performanta energetica.

Intentionati sa faceti anveloparea din fondul de reparatii sau doriti sa solicitati primariei executarea lucrarilor cu ajutorul fondurilor europene sau locale conform OUG 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte?
Mulțumesc pentru răspuns! Deja s-au adunat bani pentru fondul de reparații... de drept este vorba și despre performanța energetică, dar de fapt nu se vota repararea zidului de nu cădeau cărămizile. Nu se dorește completarea cu cărămizi, ci decopertarea zidului și izolarea lui. Despre fondurile europene m-am informat pe aici cum stau lucrurile și nimeni nu se gândește la aceste fonduri.
DaniSarah, utilizator
Daca veti face reparatia din fondul de reparatii trebuie sa obtineti autorizatie de construire de la primarie.
Nu se gandeste nimeni din primarie la fonduri europene sau cine?

Alte discuții în legătură

Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat? EUGENIA49 EUGENIA49 Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda anvelopare ilegala merepere merepere in urma unei sesizari a unui vecin \\"amabil\\", am fost convocata la politia sector 4 , mi s-a intocmit proces verbal de constatare si mi s-a aplicat amenda ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)