avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda anvelopare ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda anvelopare ilegala

in urma unei sesizari a unui vecin "amabil", am fost convocata la politia sector 4 , mi s-a intocmit proces verbal de constatare si mi s-a aplicat amenda de 1.000 ron pt anvelopare fara autorizatie a constructiei, cu drept de contestatie in 15 zile.
- cele 15 zile sunt calendaristice sau lucratoare??
- unde se contesta amenda? la politie?
- cu ce as putea sa ma "apar"?

autorizatie de constructie nu se poate lua deoarece vecinii nu au venituri, deci o anvelopare a intregului bloc este exclusa, iar primaria sectorului 4 nu presteaza asa ceva
multumesc
Sunt zile lucratoare
Plangerea impotriva PV se adreseaza judecatoriei responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia,respectiv judecatoria sector 4
Pentru analiza si eventual raspuns ,nu ati precizat daca dv ati executat anveloparea ca persoana fizica ,in regie proprie,cu unitate autorizata ??
am realizat in regim propriu pt ca vecinii nu isi permit, iar autorizatie puteam obtine pt tot blocul. blocul e din placi de beton, aveam igrasie si copil cu probleme alergice la mucegai. m-am adresat primariei sector 4 care mi-a comunicat ca ...............nu se reabiliteaza deocamdata. nici in urmatorii 5 ani. nici cu fondurile primariei nici cu fonduri europene(exista Programul Operational Sectorial – Domeniul Major de Interventie 1.2 , privind lucrari de reabilitare termica a anvelopei si OUG 18/2009 Privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, completata si modificata de OUG 63 publicata in MOf 749/2012 , care prevede la Art. 1 alin (1) ca “prezenta OUG stabileste lucrarile de interventie pentru cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990 ……etc”...bla bla......si am fost tratata cu ignore.
mentionez ca sunt si presedinta la AP.

pt ca nu puteam sa las lucrurile asa (am izolat interior fara efect) am obtinut aprobare de la asociatie si am izolat apartamentu din surse proprii.
in urma unei reclamatii am luat amenda. cu toate ca tot cartierul este izolat asa...peticit. legea nu se aplica decat in urma unei reclamatii. ceea ce nu e normal. daca e ilegala anveloparea fara autorizatie sa fie sanctionati toti.
reclamatia s-a facut din reavointa, nu ca as fi deranjat pe cineva.
ideea e ca nu vreau sa platesc fara sa......ma lupt inainte.
primaria sector 4 e codasa la anvelopari pt ca vestitul piedone are fonduri doar pt parcuri si boscheti toaletati, ceea ce pe noi nu ne incalzeste (la propriu) cu nimic.
multumesc
Ordonanţa Guvernului nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată 2013
CAPITOLUL IV
Căile de atac
ART. 31
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.
ART. 32
(1) Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(2) Controlul aplicării şi executării sancţiunilor contravenţionale principale şi complementare este de competenţa exclusivă a instanţei prevăzute la alin. (1).
(3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
ART. 33
(1) Judecătoria va fixa termen de judecată, care nu va depăşi 30 de zile, şi va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancţiunea, a martorilor indicaţi în procesul-verbal sau în plângere, precum şi a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea temeinică a cauzei.
(2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie, judecătoria va cita şi societatea de asigurări menţionată în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
ART. 34
(1) Instanţa competentă să soluţioneze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o şi pe celelalte persoane citate, dacă aceştia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal, şi hotărăşte asupra sancţiunii, despăgubirii stabilite, precum şi asupra măsurii confiscării. Dispoziţiile art. 2361 şi ale art. 405 din Codul de procedură civilă nu sunt aplicabile.
(2) Dacă prin lege nu se prevede altfel, hotărârea prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată numai cu apel. Apelul se soluţionează de secţia de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului. Motivarea apelului nu este obligatorie. Motivele de apel pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei. Apelul suspendă executarea hotărârii.
ART. 35
Plângerile împotriva proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor se soluţionează cu precădere.
ART. 36
(1) Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea, precum şi orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.
(2) În cazul în care plângerea a fost respinsă, petentul va fi obligat la cheltuieli judiciare către stat.

se pare ca Ordonanţa Guvernului nr. 2 / 2001 a fost modificata prin OUG 80/2013, care a schimbat anumite aspecte
Urgent angajare avocat pentru contestare in judecatorie.
Pentru ca nu schimba esential aspectul condominiunilui, primariile NU elibereaza autorizatii de construire (cel putin in zona noastra), altfel nu ar fi 5 blocuri cu 17 culori... Chiar ar fi trebuit sa solicitati la S4 o asemenea autorizatie de construire, nu este tarziu nici acum. Oricum, in caz de refuz, o vor face in scris...
Interesant ar fi sa ne spuneti ce se specifica in PV, ce lucruri grave ati incalcat? Baietii acestia (organele de politie), merg pe strada sau se tot teleporteaza cu viteza luminii si nu vad si alte blocuri peticite (din nefericire) pe-acolo prin S4?

Alte discuții în legătură

Modificare fațadă condominiu DaniSarah DaniSarah A făcut cineva vreo cerere scrisă la autoritățile admin. publice pentru modificarea aspectului fațadei blocului? Art.32/L.196/2018 prevede o asemenea ... (vezi toată discuția)
Izolatie exterioara fara autorizatie Kalynda Kalynda Buna ziua, Am un apartament pe care l-am primit mostenire, pe care fosta proporietara l-a izolat exterior. Dansa nu mai locuieste aici, insa adresa de buletin ... (vezi toată discuția)
Izolatie apartament DianaLL DianaLL Locuiesc la ultimul nivel si vreau sa izolez peretii exteriori ai apartamentului, chiar daca ceilalti vecini inca nu sunt hotarati. Ce trebuie sa fac ? Ar ... (vezi toată discuția)