avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate izolatie apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

izolatie apartament

Locuiesc la ultimul nivel si vreau sa izolez peretii exteriori ai apartamentului, chiar daca ceilalti vecini inca nu sunt hotarati. Ce trebuie sa fac ? Ar trebui intai sa cer aprobare de la urbanism ? Spun asta pentru ca nu vreau sa ma aleg cu vreo amenda.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:46, 28 Iulie 2018
Nu poţi face NIMIC fără vecini. Asta e viaţa la bloc. Toţi sau niciunul.
Izolarea termică necesită autorizaţie de construire, urbanism, firmă autorizată, etc. Nu e simplu iar amenzile sunt mari.
Nu e chiar asa. Am vazut in oras blocuri izolate partial. De vecini ma rog de 4 ani. Unii vor, altii nu, din pacate.
Nu poţi face nimic legal.
Ilegal se poate face orice.
Pentru sfaturi ilegale nu îţi trebuie jurist.
Poţi întreba locuitorii din blocurile alea izolate parţial.
1-Executasea de modernizare energetica nu este de preferat de realizat partial deoarece realitatea demonstreaza ca nu garanteaza efectul scontat
Mai mult modernizarea energetica partiala nu beneficiaza de eventuala facikitate fiscala si nici de garantia lucrarii
2-Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.

Concret este obligatia reprezentantilor asociatiei de proprietari sa prevada in bugetul de venituri si cheltuieli executarea modernizarii energetice a imobilului de locuit in comun
3-Primariile nu accepta si nu elibereaza autorizatii individuale persoane fizice pentru executat modernizari energetice partiale la imobile de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc neizolat. situatii izolari apartamente in 2020 trd002200 trd002200 Buna ziua. Am auzit ca s-au mai si schimbat legile in ultimii 2 ani legat de aspectul exterior al blocurilor din orase. Am o situatie la care poate reusim ... (vezi toată discuția)
Aprobare izolatie termica bloc orsolya orsolya Buna ziua, As avea o intrebare legata de izolatia termica a blocului. Locuind la parter ne-am izolat apartamentul cu destul de mult timp in urma, inca de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa izolez exterior un apartament Ankatha Ankatha Vreau sa izolez exterior un apartament fiind la etajul 4 dar vecini mei de sub mine nu vor sa lase sa prindă schela de izolația lor. CE pot face în cazul ... (vezi toată discuția)