avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc neizolat. Situatii izolari apartamente in 2020
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc neizolat. Situatii izolari apartamente in 2020

Buna ziua. Am auzit ca s-au mai si schimbat legile in ultimii 2 ani legat de aspectul exterior al blocurilor din orase.
Am o situatie la care poate reusim sa-i gasim niste legi. Sunt interesat de un apartament care e intr-un bloc neizolat prin proiect/primarie. Sunt cativa locatari ce au reusit sa-si faca pe cont propriu, dar am inteles ca acum nu mai e posibil deloc asa ceva, indiferent de cat de bine respecti aspectul sau nu.
Apoi, am mai inteles ca nu se poate depune proiect la primarie pentru un bloc care are cateva apartamente izolate in regim propriu.
Si acum, intrebarea mea este urmatoarea: este adevarat ca nu se mai poate depune proiect in acest caz? Care ar fi situatiile posibile de a salva blocul respectiv?
Este evident ca proprietarii care si-au izolat inainte de proiectele astea, ce au facut maijoritatea blocurilor ca noi, nu ar mai achita inca o data o taxa. Dar totusi, daca se doreste prin orice mijloc, ce se mai poate face? Sau, chiar nu mai e posibil acum, ca si restul locatarilor sa-si izolele, respectand unele norme, si sa aduca blocul respectiv la un aspect comun?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:29, 7 Aprilie 2020
neizolat prin proiect/primarie.

Legiuitorul a impus obligatia proprietarilor de a asigura executarea reabilitarii si modernizarii energetice a condominiilor fara insa a conditiona obligatia primariei de a se implica in proiect
Sunt foarte multe asociatii de proprietari care au executat modernizarea energetica a condominiului prin eforturile proprietarilor fara ajutorul autoritatilor locale
nu se poate depune proiect la primarie pentru un bloc care are cateva apartamente izolate in regim propriu.

Se executa modernizare condominiu chiar daca exista interventii partiale ,urmand a se dezafecta lucrarile individuale si executa modernizare energetica cu aceleasi materiale pentru a se obtine efectul scontat si a se putea elibera certificat energetic
In speta,asociatia d eproprietari trebuie sa demareze procedura legal prevazuta sa obtina hotararea adunarii generale pentru modernizare energetica condominiu sa contacteze operatori economici autorizati care sa corespunda cerintelor si sa se incadreze in sursa financiara de care dispune asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie apartament DianaLL DianaLL Locuiesc la ultimul nivel si vreau sa izolez peretii exteriori ai apartamentului, chiar daca ceilalti vecini inca nu sunt hotarati. Ce trebuie sa fac ? Ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am achizitionat in urma cu 2,5 ani o locuinta la bloc,locuinta ... officemariana officemariana Buna ziua.Am achizitionat in urma cu 2,5 ani o locuinta la bloc,Locuinta are parter,et1 si mansarda.Nu am locuit acolo ca a trebuit sa o facem,in afara de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2011 mi-am izolat apartamentul propietate pe cheltuiala mea. Blocul in care locuiesc are 4 etaje si pe scara 4 sau izolat pe banii ... (vezi toată discuția)