avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rovinieta plătită după aprox 10 zile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rovinieta plătită după aprox 10 zile

Bună, ma numesc Dogar Valentin și dețin un autoturism, nu am mai plătit rovinieta de cam 10 zile, și fac naveta, deci am trecut cam de 20 de ori prin fata camerei de pozat. Doresc sa știu ce spune legea în privința amenzii, după cât timp o primesc de la prima abatere, daca se prescrie sau nu și în cât timp și dacă exista posibilitatea de contestație și daca as avea șanse de câștig. :) Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 22 Octombrie 2018
Atat timp cat nu figurati in baza de date CNADNR cu rovinieta valabila,veti primi proces verbal de contraventie,pe care in conditiile precizate nu se justifica sa il contestati
Este de preferat sa achitati amenda deoarece daca nu o achitati in termen legal,
responsabilitatea recuperarii amenzii va fi declinata in sarcina autoritatii fiscale teritoriale
OG 2/2001
art.14
(1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie - rovinieta peugeot peugeot Buna seara, va retin si eu cu situatia mea : in data de 31.10.2010 am fost \"prins de cititoarele de roviniete in Calugareni-Giurgiu. In data de 31.03.2011 imi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta electronica branzaruadrian branzaruadrian in cazul clasic uit sa platesc rovinieta,sunt oprit ,platesc si intru in legalitate....asa aflu ca acum 5 luni n-aveam rovinieta...si procesele verbale curg ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea faptei radw radw Buna ziua. Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de ... (vezi toată discuția)