avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa

sora mea a decedat fiind lovita pe trecerea de pietoni de un camion.camionul astepta in trafic ,care era foarte aglomerat si ea s-a angajat in trecere.atunci camionula pornit, soferul sustinand ca nu a vazut-o.politia a zis ca este culpa comuna pentru ca ea ar fi trecut pe partea laterala a masinii si apoi in unghi drept pe trecerea de pietoni si astfel nu ar fi putut sa o vada. soferul nu o sa pateasca nimic...daca angajam un avocat se poate obtine ceva?este cazul pentru daune materiale sau morale?
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 20:27, 5 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Conform prevederilor art. 178 c.pen. al. 2 se pedepseste cu 2 la 7 ani . Avand in vedere culpa comuna, rezulta ca vinovatia apartine si conducatorului auto( de fapt acest aspect va intereseaza). In acest caz va puteti constitui parte civila in procesul penal. In acest caz puteti solicita si obtine daune materiale si morale.
Va sfatuiesc sa va angajati un aparator.
Pentru a vedea exact cum stau lucrurile ar fi bine sa luati legatura cu un avocat care sa studieze dosarul. Aveti nevoie de sfatul unui specialist in acest caz.
Totusi....sa nu uitam ca accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni.....
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Trebuie sa luati legatura cu un specialist care va poate sfatui dupa ce cunoaste continutul dosarului. Dupa parerea mea, probabilitatea de a fi o culpa comuna este foarte mica.
Am fost la politie, martorul zice ca ar fi trecut pe laterala camionului si apoi foarte aproape pe partea din fata si astfel soferul nu ar fi avut cum sa o vada.soferul va fi scos de sub urmarire penala in urma cercetarilor, vinovata este sora mea care a murit la varsta de 23 ani.
Buna ziua !
Anngajati un avocat care sa va reprezinte in toate fazele procesului. Eu va dau sfatul sa va grabiti in acest sens !

Alte discuții în legătură

Mama mea a fost victima unui accident rutier si vreau ca vinovatii sa plateasca Claudia2011 Claudia2011 Acum 1luna si jumatate mama mea a fost victima unui accident rutier.Fara sa se asigure a trecut la o distanta de aprox.10m de trecerea de pietoni,iar o masina ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari [accident cu deces] vostinarcosmina vostinarcosmina Buna seara. Sunt Vostinar cosmina ,sora victimei decedata in urma unui accident rutier ,pe DN 7,victima era incadrata in traversare la intersectie de strada,in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa mariustec mariustec buna ziua la toata lumea..as dori sa primesc un sfat in legatura cu un accident rutier petrecut in 2010 care s-a soldat cu ranirea unei persoane care s-a ... (vezi toată discuția)