avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa

sora mea a decedat fiind lovita pe trecerea de pietoni de un camion.camionul astepta in trafic ,care era foarte aglomerat si ea s-a angajat in trecere.atunci camionula pornit, soferul sustinand ca nu a vazut-o.politia a zis ca este culpa comuna pentru ca ea ar fi trecut pe partea laterala a masinii si apoi in unghi drept pe trecerea de pietoni si astfel nu ar fi putut sa o vada. soferul nu o sa pateasca nimic...daca angajam un avocat se poate obtine ceva?este cazul pentru daune materiale sau morale?
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 20:27, 5 Ianuarie 2010
Sa inteleg ca camionul practic stationa datorita traficului aglomerat la o anumita distanta de trecerea de pietoni sau deja calcase cu rotile trecerea de pietoni ??
Cred ca depinde si la ce distanta era camionul de zebra, avand in vedere inaltimea camionului , sub parbriz, la mica distanta de bara camionului nu exista vizibilitate, deaceea doar camioanele produse recent cele euro5 sunt dotate cu o oglinda suplimentara amplasata in coltul din dreapta sus al parbrizului pentru asigurarea acelui unghi. Este foarte important de stiut daca camionul implicat era dotat sau nu cu o asemenea oglinda. Bineinteles aceste lucruri trebuiau constatate printr-o expertiza tehnica auto. Plus martorul care a declarat ceea ce a vazut, nu stiu ce sa zic.
In primul rand: sincere condoleante!
In al doilea rand va recomand sa apelati la un avocat specializat in cauze penale de acest gen si la un expert tehnic care sa va consilieze in vederea stabilirii cu exactitate a mecanismului accidentului si a vinovatiei soferului. Indiferent ca avea sau nu cum sa vada soferul tot are o vina , deci nu poate fi absolvit de acea vina!
Tocmai de aceea sfatul meu este sa apelati la ajutorul unor profesionisti care sa stie exact ceea ce trebuie facut in urma consultarii dosarului si probelor de la dosar!
Ca si dl.expert Ioan Ciobanu(un excelent profesionist),dupa relatarea dvs.,inclin sa cred ca nu este vorba despre o culpa comuna,ci despre o "complicitate"politist-invinuit-martor.O expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului ar fi foarte utila pentru a stabili situatia reala.
Ar fi bine ca pe langa un avocat destoinic sa angajati de pe lista expertilor,un expert-parte care sa va asigure consilierea si apararile din punct de vedere tehnic.S-ar putea sa aveti surprize cu privire la vinovatii.
La randul meu ,va adresez,sincere condoleante.
Sincere condoleante pt pierderea suferita !
Trebuie sa solicitati o expertiza criminalistica a accidentului rutier.
Ce pot sa va spun este ca fara a cunoaste continutul dosarului nimeni nu va poate da un raspuns indiferent de competentza specialistului.
In ceea ce priveste daca putea fi observata sau nu e discutabil, daca autocamionul a oprit a dat prioritate si apoi s-a pus in miscare, la pornirea de pe loc soferul este obligat sa se saigure, el cunoaste unghiurile fara vizibilitate si de aceea se va ridica in picioare sau se va asigura in oglinzi etc pentru a nu lovi un pieton. Pe de alta parte OUG 195-2002 pietonul se poate angaja in traversare numai dupa ce s-a asigurat ca aceasta poate fi efectuata fara pericol (chiar daca traverseaza pe trecere). Daca autocamionul se afla in miscare atunci se schimba situatia in functie de locul unde se afla autovehiculul in momentul in care pietonul s-a angajat in traversare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea a fost victima unui accident rutier si vreau ca vinovatii sa plateasca Claudia2011 Claudia2011 Acum 1luna si jumatate mama mea a fost victima unui accident rutier.Fara sa se asigure a trecut la o distanta de aprox.10m de trecerea de pietoni,iar o masina ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari [accident cu deces] vostinarcosmina vostinarcosmina Buna seara. Sunt Vostinar cosmina ,sora victimei decedata in urma unui accident rutier ,pe DN 7,victima era incadrata in traversare la intersectie de strada,in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa mariustec mariustec buna ziua la toata lumea..as dori sa primesc un sfat in legatura cu un accident rutier petrecut in 2010 care s-a soldat cu ranirea unei persoane care s-a ... (vezi toată discuția)