avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv revizuire hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv revizuire hotarare

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

O societate (X) participa la procedura de achizitii publice in SEAP.
O alta societatea participanta (Y) formuleaza la CNSC o contestatie prin care solicita anularea procedurii de licitatie pe motiv ca societatea (X) a depus o oferta "neobisnuit de mica".
Societatea (x) formuleaza plangere la CNSC, insa CNSC ii respinge plangerea motiv pentru care este nevoita sa se adreseze instantei judecatoresti competente, in speta Curtii de Apel.
Curtea de Apel respinge si ea plangerea societatii (X) pronuntand in acest sens o hotarare definitiva.
Cu cateva zile in urma (mai exact sambata 21.10.2018) societatea (X) afla din surse mass media ca contestatia formulata de societatea (Y) la CNSC si admisa era semnata de o persoana care nu mai avea calitatea de administrator.
Poate in aceasta situatie societate (X) sa solicite instantei revizuirea hotararii pronuntate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 12:55, 22 Octombrie 2018
Dacă bine am înțeles , nu exista calitatea de administrator pentru firma Y care a formulat contestație la CNSC initiala împotriva firmei X cu pret neobisnuit de scăzut iar Y a castigat.
Doar ca la momentul respectiv si firma X trebuia să justifice pretul neobisnuit de scăzut, dacă nu a putut să justifice s-a atribuit lui Y.

Daca e asa, revizuirea pe alin 5 art. 509 din NCPC. coroborat cu alin 5 art. 511 din NCPC., poate anula contractul daca acesta este în derulare, sanctiuni pentru autoritatea contractantă, dar nu va avantaja firma X, daca aceasta nu a putu face dovada pretului neobisnuit de mic. În consecinta eventual anularea procedurii,
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie dupa reevaluarea ofertelor carita carita In urma unei licitatii deschise avand ca obiect incheirea unui acord cadru pentru prestari servicii, firma X este numita castigatoare, criteriul fiind ... (vezi toată discuția)
precizare la contestatie? incepator c.j incepator c.j Buna ziua, in urma cu ceva timp v-am scris de o contestatie licitatie SEAP, intrebare pot face precizare la contestatie? de ce? cnsc , a admis contestatia ca ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)