avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informare

Buna ziua. As dori sa aflu daca o persoana fizica care deține un PFA care declara 2000 lei pe an si este la început încă nu are venituri doar pe minus deoarece sunt si cheltuieli isi plătește sănătatea iar pe lângă sănătate doreste sa isi plateasca concedii si indemnizații ( toate din bani personali nu din venituri realizate )si cotizeaza cu o sumă de 5000 lei la ci concedii si indemnizații dupa acești bani plătește 1% pe luna. Dacă dupa perioada de 6-7 luni de activitate in care au fost venituri realizate foarte mici persoana urmează să între în maternitate, de unde se calculeaza maternitatea cei 85% pe perioada de 2 ani ??? Si cum se calculeaza. Trebuie să ai 12 luni neaparat lucrate ? Sau e suficient 6-7-8 luni de zile??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 22 Octombrie 2018
Ordinul 1474/2011
1. situatie :
Referitor la persoanele fizice autorizate cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală le impune o cotă de impozitare pentru tot anul, chiar dacă aceste persoane realizează sau nu un anumit venit

solutie : În această situație, dacă persoana respectivă plătește impozit aferent unui an întreg, se va proceda astfel: se va împărți venitul estimat sau realizat la numărul de luni în care au fost realizate, respectiv la douăsprezece luni ori până la data efectivă a suspendării activității.

2. situatie : Persoanele care au desfășurat activități supuse impozitului pe venit și figurează în evidențele administrației financiare cu venituri pe minus.

solutie: Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfășurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizației pentru creșterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei nașterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidențele administrației financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situație, cuantumul indemnizației este de 1250 lei lunar (n.m.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil nicoleta teodorescu nicoleta teodorescu Buna ziua! Sunt însărcinată in 32 saptamani, am un PFA caruia i am suspendat activitatea, de un an de zile este pe minus . Eu sunt la zi cu impozit, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Flopynel Flopynel Buna ziua. As dori sa iau eu indemnizatia de crestere copil. Am un PFA care anul trecut a obtinut profit, dar anul acesta are doar o factura. Daca inchei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa2 usernameg usernameg pentru un pfa cu venit spre 0 se acorda indemnizatia de 600 sau cea de 1000-1200? (vezi toată discuția)