avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Fiti amabil .....matusa mamei mele a murit de curand. Ea are 2 fii vitregi (copii sotului decedat cu mult inaintea ei). Conform cettificatului de mostenitor dupa sotul ei ea este singura mostenitoare copii fiind straini de succesiune prin neacceptare. As dori sa stiu cine are drept la mostenire in cazul asta. In 2009 matusa imi facuse mie testament atunci avea 86 ani dar banuim ca l a anulat la insistentele unuia din fii vitregi. Multumesc anticipat. Zi buna
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:26, 22 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, trebuie sa fiti siguri ca testamentul a fost revocat.
Daca nu a fost revocat, mostenitor este legatarul (beneficiarul testamentului). Va adresati oricarui birou notarial cu certificatul de deces si solicitati o interogare la Registrul National Notarial de Evidenta a Liberalitatilor (RNNEL), unde apar intregistrate toate donatiile si testamentele.
In al doilea rand, daca nu exista nici un testement sau a fost revocat, mostenitori sunt fratii si surorile defunctei, care mai sunt in viata si nepotii de la fratii si surorile, care au decedat inainte.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei succesiuni in termen sau cum vad existenta unui testament (dacă există) silvia159 silvia159 Am fost 4 frati. Acum suntem trei surori si o cumnată. Fratele a decedat. N-a avut coii. Două apartamente: cumnata fara copii intr-un apartament si ... (vezi toată discuția)
E necesara mentionarea testamentului in cf? UnBatran UnBatran Buna ziua. Mi-am facut testamentul (era timpul) in favoarea unor rude indepartate, copii muncitori de la tara. Fara prea multa carte si cu teama de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ... FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri ... (vezi toată discuția)