avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Durata contribuției de sănătate CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Durata contribuției de sănătate CASS

Buna ziua tuturor! Dacă am depus declarația unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si am platit 95 de lei( atât mi-a dat doamna de la ghișeu pe foaia de varsamant) pentru asigurarea medicală, cât este asigurarea valabila? Am fost la CAS Iasi si mi s-a dat adeverința.
95 de lei înseamnă valabilitate 2 săptămâni de cand se emite adeverința?
Sunt derutată pentru ca stiam ca trebuia sa platesc 190 de lei.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
anaavoncosmetics, utilizator
Cel mai recent răspuns: anaavoncosmetics , utilizator 19:08, 22 Octombrie 2018
Ati depus declartia unica in care ati bifat optiunea ca suteti persoana fara venit si platiti in anul 2018 pentru sase luni cate 190 lei si veti fi asigurata tot anul 2018. La inceputul anului urmator veti repeta procedura cu depunerea declaratiei unice dar sa vedem cat va fi pentru la anul salariul minim pe economie caci cass este 10% aplicat la acest salariul minim.
Deci daca am platit 95 de lei, ce valabilitate are asigurarea pana trebuie sa platesc din nou? 2 săptămâni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass 2018 persoana fara venit micmaria micmaria Buna ziua. Fiul meu are 30 de ani si nu lucreaza (este bolnav). Pentru a beneficiar de CASS am platit lunar de cativa ani contributia aferenta. Pentru anul ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Cand se poate plati cass? Casapu tatiana Casapu tatiana Care este data de plata a unei asigurări medicale a unei persoane fara venit? Sau se poate plati indiferent de data? (vezi toată discuția)