avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt tata, iar in urma divortului am obtinut custodia copiilor, o fata si un baiat. Acum, fata, la varsta de 15 ani si jumatate a ales sa mearga sa locuiasca cu mama ei. Pensia alimentara imi este trimisa lunar intr-un cont, conform hotararii de divort. Fiica mea fiind la mama ei acum, as vrea sa nu-i mai fie oprita pensia din salariu, avand in vedere ca fiecare avem grija de un copil. Este posibil acest lucru fara deschiderea unui alt proces?
Cel mai recent răspuns: vasilache-florinache , utilizator 21:52, 12 Noiembrie 2009
Increcati cu o decklaratie pe propria raspundere ca nu mai dioriti retinerea pensiei pentru fica, daca nu reusiti nu aveti decit sa apelati la instanta
mama sa soşicite reincredintarea copilului.
Daca se poate, o declaratie pe propria raspundere la judecatorie? Am intrebat la intreprinderea unde lucreaza si mi-au spus ca nu se poate cu o declaratie data la notar, ci numai cu hartie de la judecatorie.
Declaratia pe propria raspundere se poate da numai la nortar.....la judecatorie nu se poate asa ceva.
Solutia este sa deschida mama un dosar de reincredintare minor. La termen va prezentati ambele parti si veti declara ceea ce este in realitate. Si vor fi audiati si minorii, daca au implinit 10 ani. In cazul fetei care a decis sa locuiasca cu mama, aceasta va fi audiata cu siguranta ....
Iar hotarerea judecatoreasca definitiva si irevocabila va fi prezentata unitatii.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Odata ce va exista o hotarare judecatoreasca privind incredintarea copilului minor, nu va mai exista nicio obligatie de intretinere , prin plata pensiei , intrucat fiecare dintre parinti se va ocupa de cresterea si educarea a unuia dintre copii.

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela fata a fost incredintata mamei la varsta de 2 ani dupa divort . mama a plecat de 9 ani sa lucreze in strainatate si vine o data pe an acasa iar fata a fost in ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)