avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal vs bon card
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal vs bon card

Buna ziua,
am cumparat niste vopsea de la un magazin Policolor si am platit cu card. Doamna vanzatoare mi-a facut factura dar nu mi-a dat nici chitanta, nici bon fiscal ci doar bonul acela eliberat de POS (ca cica n-ar fi in puterea ei sa imi dea alt act). Are acesta valoare de bon fiscal sau chitanta in cotabilitatea firmei???
Merci
Cel mai recent răspuns: cristibelean , utilizator 19:23, 9 Aprilie 2006
buna ziua!iti pot da un raspuns partial.conform ordinului M.F.P.293/2006,PUBLICAT IN M.O.194/01.03.2006,sta la baza inregistrarilor in contabilitate a cheltuielilor,bonul fiscal insotit de documentul care atesta plata prin cardurile bancare ale societatilor comerciale.pentru mai multe informatii,citeste noutatile www.avocatnet.ro/content/art... >
merci de raspuns, imi prinde bine ca am citit articolului indicat, insa nu imi raspunde la intrebarea mea care era DACA BONUL FISCAL POATE INLOCI BONUL FISCAL SAU CHITANTA AFERENTA UNEI FACTURI, nu in ce conditii bonul fiscal poate fi inregistrat in contabilitate fara factura.
Merci
pardon, daca BONUL de CARD poate inlocui BONUL FISCAL :)
daca firma nu mai cere vreodata sa platesti factura, (inteleg ca s-a intocmit o factura) atunci poti sa inlocuiesti bonul fiscal cu chitanta de la POS. Atata doar ca se vede clar ca nu ai platit factura numerar . Cel mai bine ar fi sa o treci intr-un decont de cheltuieli, sa se vada ca ai platit-o din banii tai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate eliberare bon fiscal Zagoni Zagoni Buna ziua! Am intampinat o problema la un magazin de piese electronice, si anume: Am cumparat piese in valoare de 125 Ron, pentru firma, la care lucrez, ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Bon carburant/factura platita cu cardul personal p_orsyka p_orsyka Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamurit in urmatoarea problema: La inceput de luna viram angajatilor avansuri gosp., iar la final de luna se fac deconturile. ... (vezi toată discuția)