avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare personal cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare personal cu studii superioare

Un asistent medical cu postliceala poate beneficia de spor de studii superioare daca a absolvit si o facultate, dar in alt domeniu (ex-economic)?
Intreb acest lucru deoarece nu este corect .ca dupa ce ai absolvit postliceala de 3 ani sa mai urmezi inca 4 ani de facultate pentru a deveni tot asistent medical - aceeasi profesie dar mai bine platita.
3 ani de postliceala sanitara + 4 ani de facultate = 7 ani - mai mult decat facultatea de medicina (6ani).
Si de ce mai functioneaza postlicealele sanitare in acelasi timp cu facultatile de asistenti?
De ce s-au echivalat liceele sanitare , care erau o alta forma de invatamant, cu postlicealele si nu se pot echivala si postlicealele cu facultatile?
Cand s-au reinfiintat postlicealele sanitare, liceele sanitare s-au desfintat, acum de ce functioneaza ambele forme in paralel?
Cine are de castigat din asta?
Asistentii?
In niciun caz.
In nicio tara din lume nu exista asa ceva. Oriunde in lume se fac doar 3 ani pentru a deveni asistent medical.

Eventual se mai putea adauga un master, de 2 ani, nicidecum inca 4 ani.

Dar.... "cine-mparte parte-si face."...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 23 Octombrie 2018
NU exista in legislatia acordarea unui spor de studii superioare ..

In prezent :
- in sectorul privat, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ;

- in sectorul bugetar, salarizarea este prevazuta in lege.

In viitor , fara a exista un proiect de act normativ, se zvoneste :
1. Creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2080 lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018.

2.Introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificării Ocupaţiilor din România (COR), începând cu 1 noiembrie 2018.

3.Creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună pentru angajaţii cu 15 ani vechime, începând cu 1 noiembrie 2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare salariati cu studii postliceale cristinachebac cristinachebac Caror categorii de salariati li se maresc sal .la 2350 lei....cei cu studii postliceale beneficiaza ? (vezi toată discuția)
Salariul minim brut Daliborka Daliborka Buna ziua, Salariul minim brut se va modifica incepand cu 01.11.18? Care va fi valorea acestuia (vezi toată discuția)
Indemnizație doctorat 2019 robert_ianos robert_ianos Care va fi cuantumul indemnizației de doctorat in anul 2019 având în vedere majorarea salariului minim pe economie (2080) și introducerea salariului minim ... (vezi toată discuția)