avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare

Buna ziua,

am o mare problema. In vara anului 2007 am semnat cu o firma un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitionarea unui apartament cu doua camere. Am achitat integral valoarea apartamentului si in decembrie l-am luat in primire.
Ulterior timpul a trecut dar firma respectiva nu se grabea sa incheie contractul final de vanzare -cumparare. Dupa mai multe telefoane la care mi se raspundea sa mai avem un pic de rabdare ca peste o luna ca peste doua luni, timpul a trecut, s-a schimbat directorul societatii, si noul director m-a anuntat ca putem incheia contractul de vanzare cumparare dar ca apartamentele sunt ipotecate din faza de proiect unei banci, ca ei nu dispun de lichiditati si singura solutie este sa semnez contractul cu preluarea ipotecii, cu obligatia lor ca in termen de maxim 10 luni de zile sa achite suma catre banca pentru ridicarea ipotecilor in caz contrar obligindu-se la plata despagubirilor.
Ce se poate face in situatia data tinind cont ca a accepta preluarea unei ipoteci de care nu stiai in momentul semnarii antecontractului mi se pare inacceptabila, promisiunea lor de a achita in termen de 10 luni pentru retragerea ipotecii mi se pare cusuta cu ata alaba acum
Doi la mina in antecontract nu se stabileste un termen limita de incheiere a unui contract definitiv de vanzare cumparare, dar in termen de trei ani se prescrie
Trei la mina orice litigiu dupa cum scrie in antecontract se rezolva la camera de arbitraj de pe linga camera de comert
Patru la mina firma mi-a spus in fata dati-ma in judecata nu am lichiditati nu am din ce sa va platesc, dar incerc sa rezolv cumva cu ipoteca in cele 10 luni
Cinci la mina mi-este tare frica sa nu cumva sa intre in imposibilitatate de plata si atunci banca ma poate scoate din apartament oricind.
Mentionez ca suntem 31 de familii in situatia asta, singurii care am achitat integral, cei care au dat numai un avans neavind probleme caci au preluat apartamentul cu credit ipotecar transferat de pe firma pe persoana fizica.
Multumesc pentru orice sfat
Cel mai recent răspuns: pasto , utilizator 14:42, 13 Noiembrie 2009
declarati-i falimentul, veti veni la masa credala veti fi despagubit.
buna ziua!
la momentul semnarii antecontractului, in ce faza a proiectului era dezvoltatorul?
ati incheiat antecontractul la notariat?
exista un extras de CF de informare?
In momentul semnarii antecontractului blocul era complet ridicat, toate finisarile terminate, mai putin racordarile la apa, curent gaz.
In citeva luni am facut cu ei un proces verbal de predare primire, ne-am facut contracte pe apartamente cu E-on respectiv renel si le-am luat in primire. Deci acum locuiesc in el.
Din nefericire antecontractul nu a fost incheiat la notariat ci printr-o agentie imobiliara care-i reprezenta si nu a existat u CF de informare. Aici imi asum necunoasterea si credulitatea de care am dat dovada la momentul respectiv.
Plata apartamentului a fost facuta cu ordin de plata prin banca si am primit si facturi de la firma pe acesti bani.
buna ziua!
ati procedat foarte prost!
1. nu se fac antecontracte la agentia imobiliara, de regula astia habar n-au, sau daca au nu prea ii intereseaza, singurul lor interes plata comisionului!
2. pt astfel de acte exista notari, avocati, oamneii care cam cu asta se ocupa!
faptul ca nu ati cerut un extras de informare problema dvs!
daca ipoteca era deja inscrisa in CF va este opozabila!
si ca sa ramanati cu imobilului trebuie sa platiti bancii=purgarea ipotecii
dupa aveti o actiune cu socitatea X.
Da stiu ca am procedat gresit, dar din pacate nu mai prea am ce face acum.
Ipoteca era deja inscrisa in CF. Am scos un CF colectiv dupa aceea si am vazut ca ipoteca era constituita inca din faza de proiect pe teren. Ipoteca a fost inscrisa in 2006 si eu am semnat antecontractul in 2007.
Deci din cite inteleg mari sanse nu prea a-si avea decit sa platesc ipoteca ca sa ramin cu apartamentul si sa-i actionez pe ei in instanta pentru recuperarea daunei.
Intrebarea este ce sanse de cistig ar fi si daca ei intra in imposibilitate de plata respectiv faliment, faptul ca ai avea o hotarire judecatoreasca privind o creanta la societatea xcum se-ar mai putea recupera banii.
A doua intrebare este ce-i mai bine de facut sa actionez eu acum?
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara madilie madilie Buna ziua, Am si eu o intrebare. Tocmai am cumparat un apartament. Am platit banii in avans cu semnarea unui antecontract. Ulterior am cumparat si un loc de ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Prima casa..... ducaandreea ducaandreea am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa. pt acest ... (vezi toată discuția)