avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu 2 copii minori - diminuarea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu 2 copii minori - diminuarea pensiei de intretinere si plata in natura

Buna ziua,

Acum 3 ani am divortat de comun acord la notar, autoritate tutelara comuna. De atunci ii platesc fostei sotii 33% din venituri, lunar, in cont, conform inscrisurilor notariale. As dori sa diminuez aceasta suma deoarece copiii locuiesc si la mine si in acelasi timp suplimentar fata de pensia de intretinere contribui si eu la a le achizitiona haine, rechizite, obiecte recreative (bicicleta, role etc) detinand in acest sens bonuri si facturi doveditoare. De asemenea i-am propus fostei sotii trecerea la plata in natura conform legii dar aceasta nu a fost de acord.

Mentionez ca desi ar trebui sa ne consultam in ceea ce priveste deciziile asupra copiilor, ea primind in fiecare luna acesti bani fara intarziere din partea mea, toate deciziile asupra scolii, activitatilor suplimentare ale copiilor etc le ia singura.

In ce masura se poate diminua procentajul pensiei si trecerea la participarea in natura?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 03:42, 24 Octombrie 2018
Faceti o cerere de modificare a pensiei avand in vedere schimbarile de imprejurari, cele enumerate mai sus, ca, copii stau la dvs perioada cat si ca in perioada respectiva se cheltuie niste bani,alti bani decat pensia, ca le cumpari lucruri de bun simt si pe care copii le cer si au nevoie de ele
Apoi conform 530 sau 529 solicitati pensia sa se achite conform legii, adica in natura.
Pensia de intretinere se da in bani daca parintii nu se inteleg si cereti cf legii sa o dati in natura, adica haine, after school, meditatii , tabere, imbracaminte rechizite si tot ce au copii nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Podaru Gabriel Podaru Gabriel Bună ziua.Există o decizie a ICCJ care stipulează ca norma de hrană nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de întreținere.(21/2015)De asemenea conf Cod ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)