avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Bună ziua.Există o decizie a ICCJ care stipulează ca norma de hrană nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de întreținere.(21/2015)De asemenea conf Cod Proc Civilă,deciziile. ICCJ devin obligatorii din momentul publicării în Mon Oficial.Am depus Întâmpinare la cererea de chemare în judecată a fostei soții,unde m-am apărat cu argumentele enumerate mai sus si cu înscrisuri doveditoare.E totusi posibil ca la cererea fostei soții de majorare a pensiei,instanța să ia în calcul și norma de hrană?De asemenea fosta soție dorește ca unitatea unde lucrez să-i vireze direct banii,deși eu am virat personal pensia in contul indicat de fosta soție fără întârzieri(Salariul îl iau pe 15 ale lunii și cel mai târziu am virat pe 19 ale lunii.)Am înscrisuri doveditoare în acest sens.(ordine bancare de plată )Am majorat din proprie inițiativă pensia în aceeași lună când am beneficiat de o majorare salarială,plătind chiar un pic mai mult de 25 % din venitul net(fără norma de hrană)În aceste condiții instanța poate totuși să dea o sentință în favoarea fostei soții,care dorește să se ia în calcul și norma de hrană?Vă rog respectuos ca în răspunsul oferit să faceți si trimitere concretă la lege si articol.Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
Podaru Gabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 08:37, 1 Mai 2019
Nu va obtine ca norma de hrana sa fie luata in calcul ( daca e sigur norma de hrana si nu alt venit pe care sa il asimilati dvs cu acea norma) si daca dvs virati pensia, nu are de ce sa puna in executare hotararea, daca ar face-o, puteti depune contestatie si dansa va plati toate cheltuielile.
Instanta nu mai infiinteaza poprirea din oficiu, iar hotararea nu ii e opozabila societatii unde lucrati.
Cel mai bine ar fi sa achitati pensia de intretinere in natura.Asa prevede legea, astfel o sa vedeti copilul mereu si o sa fiți sigur ca ii cumpărați exact ce are nevoie, haine , mancare , rechizite, tabăra, after school meditatii sau ce mai are nevoie si spune mama.
Referitor la pensie cereti de la munca copie dupa contract si adeverința in care sa spuna clar: salariu de încadrare brut, net (bani in mana) norma de hrană și sporuri ocazionale si solicitați instanței ca pensia sa fie in natura pana la 1/4 din venitul net, adica din banii in mana fara nici un spor conform iccj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu 2 copii minori - diminuarea pensiei de intretinere si plata in natura heftklammern heftklammern Buna ziua, Acum 3 ani am divortat de comun acord la notar, autoritate tutelara comuna. De atunci ii platesc fostei sotii 33% din venituri, lunar, in cont, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de calcul emil1973 emil1973 Conform deciziei 21/2015 a ICCJ din 19 octombrie 2015 , norma de hrana a militarilor nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare iar cei de la ... (vezi toată discuția)