avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima dintr-un dosar clasat de vătămare corporală ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima dintr-un dosar clasat de vătămare corporală îmi cere despăgubiri

Buna seara..in urma unui accident rutier procurorul de caz a clasat dosarul de vatamare corporala insa victima cu un certificat medico-legal cu 14 zile ingrijiri medicale ma suna si imi cere 15mil despagubiri ..spunand ca daca nu ii primeste merge la un avocat ...ce ma sfatuiti sa fac va rog??..
Cel mai recent răspuns: nameaab , utilizator 16:22, 24 Octombrie 2018
Dacă prin 15 mil vă referiți la 1.500 lei eu vă sfătuiesc să-i dați cu maximă celeritate pentru a evita deschiderea unui proces fondat pe delict civil, ca izvor de obligații, în urma căruia probabil veți fi obligat la mult mai mult având în vedere numărul de zile de îngrijiri medicale.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Victima se poate adresa societății de asigurare la care dumneavoastră aveati contract. Nu sunteți obligat să îi dați dumneavoastră nicio sumă de bani
În doctrină (Stătescu, Bârsan) se arată clar că victma poate să vă solicite și dvs dacă nu se consideră îndestulată!
Dar procedați cum considerați!
Va multumesc pt raspunsuri..nelamurirea mea este.. daca ea merge la avocat ..ma poate da in judecata pt despagubiri...care e procedura legala??
Dacă aveți asigurare, răspunderea dvs este subsidiară, urmând a răspunde asigurătorul, dar dacă nu se va considera îndestulată vă va putea da și pe dvs.
Dacă nu aveți asigurare, vă acționează direct.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Pieton acrosat pe trecere semaforizata Cangur Cangur Buna ziua , ma numesc Catalin si astazi 08.03.2016 am acrosat un pieton pe o trece de pietoni semaforizata , trecerea este asezata chiar la iesirea din sensul ... (vezi toată discuția)
Accident din culpa anti-coade anti-coade in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)