avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil întâmpinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil întâmpinare

Buna ziua , pe data de 17 Septembrie am plătit taxa de timbru. A trecut o luna și doua săptămâni și n am primit întâmpinare din partea pârâtului .
M am dus la judecătorie și nu s a primit inca nimic, e posibil ca acesta sa nu fi făcut întâmpinare ?? Termenul de 25 de zile a expirat de mult. E posibil ca judecătorul sa fixeze data procesului ?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
Bytusi211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 23:40, 24 Octombrie 2018
Dacă nu a formulat întâmpinare, cu atât mai bine pt dvs întrucât nu va mai putea propune probe și invoca excepții.
Da, bineînțeles că va proceda instanța la fixarea unui termen de judecată!
Buna seara,
25 de zile de la comunicarea cerii catre parat.
Daca acea cerere s-a transmis abia acum atunci de la acel moment curge termenul.
Inca ceva, intampinatrea poate sa nu fie formulata si atunci se fixeaza termen. Intampinarea NU ESTE OBLIGATORIE doar ca daca nu se depune se pierd niste drepturi de aparare.
RABDARE!
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca nu a depus intampinare verificati daca a fost facuta comunicarea actiunii.
După cele 25 de zile trebuie fixat termenul de judecată dar câteodată fără avocat care sa se ocupe de caz au loc mari întârzieri.

Este bine sa stiti ca avocatul trebuie plătit separat pentru aceste servicii avocatiale deoarece nu el este judecător sa se ocupe de dosarul aflat pe masa judecătorului si adesea este destul.de dificil de urgentat.

Chiar ieri imi spunea un coleg avocat ca in anumite împrejurări urgentarea poate costa mai mult decât costul procesului în sine daca exista mare urgenta si colegul știa ce spune.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am fost azi la judecătorie am vorbit cu avocatul și s a rezolvat . Nu s a trimis nimic urmând sa se stabilească data procesului. Va multumesc ! Dacă nu a depus întâmpinare pârâtul nu mai are dreptul la a aduce dovezi?
Data procesului se va stabili în mod obligatoriu de judecător.
Doar cand se va fixa e singura problema.
Nu veti rămâne fără termen de judecată în mod sigur.
E bine daca v-a lămurit avocatul.

Probe se pot depune daca are avocat si stie cum sa faca ca sa le propună.
Fără avocat este decăzut...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu zece zile înainte de prima înfățișare dar l-am depus doar cu două-trei zile înainte. se poate să îmi fie refuzate probele propuse? N Sireteanu N Sireteanu Buna. Daca intr-un proces mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare si acesta a fost depus doar cu doua-trei zile ... (vezi toată discuția)
Termen intampinare de doar 15 zile? Corina Dina Corina Dina Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Etape proces guest3333 guest3333 Va rog sa ma lamuriti cu etapele unui proces, mai exact cu fixarea primului termen de judecata. S-a depus cerere de chemare in judecata. Paratul a formulat ... (vezi toată discuția)