avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut abuziv

Buna ziua. Acum cateva luni am fost implicat intr-un accident in care am fost lovit in partea din spate de catre un alt autoturism, iar dupa impact soferul a tras de volan in dreapta, iesind astfel de pe carosabil si suferind anumite lovituri, neavand centura in momentul impactului. Mentionez ca eu ma aflam pe acostamentul consolidat al unui drum european, deoarece traficul era destul de mare si multi se grabeau facandu-mi flash-uri sa ma “dau deoparte”, iar in momentul in care m-am dat pe acostamentul consolidat (asa zisa a 2-a banda..) mi-a aparut un biciclist venind din sens opus spre mine. Am incetinit si am semnalizat pt ca apoi sa intru din nou pe banda, insa intr-o fractiune de secunda, probabil din neatentie, vehiculul din spate m-a lovit si se pare ca si biciclistul a fost lovit de aceeasi masina atunci cand a tras de volan in dreapta, numai ca biciclitul apoi a fugit de la locul accidentului.

Au venit politia si ambulanta, insa politia mi-a retinut mie si permisul si buletinul, dandu-mi inapoi seara doar buletinul intrucat permisul au motivat ca nu il pot da deoarece a fost deschis dosar penal de vatamare din culpa. Alcoolemia la mine si la cel care m-a lovit a fost 0, insa biciclistul a fost gasit cu greu intr-un birt ai avea si alcoolemie mare.

Am fost de cateva ori pana acum sa reinoiesc dovada la procuratura si apoi la IPJ dar cei de la procuratura mi-au spus ca eu nu am oricum calitate procesuala in dosar si nu inteleg nici ei de ce mi-a fost retinut mie permisul atat timp cat eu am fost cel care a fost lovit.

A fost facuta adresa catre IPJ pt a cere motivul pt care mi-a fost retinut mie permisul insa nu au raspuns in termenul legal.... imi puteti sugera ce alte optiuni mai sunt la dispozitie in astfel de cazuri pt a-mi recupera permisul si pt a nu mai face atatea drumuri dintr-o localitate in alta?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident masina bicicleta ContSters318924 ContSters318924 Buna seara,acum o luna am avut un accident cu o bicicleta intr-o intersesctie pe un drum cu prioritate am avut intentia de a vira dreapta,in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului ContSters6135 ContSters6135 Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru mers pe contrasens alexaalexa alexaalexa mia fost retinut permisul pe 60 de zile pt ca:mergand pe un drum comunal cu masina personala.mai aveam vreo 5 metri pana la drumul judetean de unde mia aparut ... (vezi toată discuția)