avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament

Buna ziua va rog daca se poate face ceva legal in situatia:
Sot-sotie(el moare) au avut 3 copii: A-barbat decedat cu 2 copii(nepoti) B-barbat decedat cu 2 copii(nepoti) C-fata cu 1 copil.
Se Poate face ceva ca sotia+fiica(actuali locatari) sa intre in posesia apartamentului si eventual la decesul sotiei ca proprietar unic sa ramana fiica(cea care o si ingrijeste totodata pana la deces) ?
Banuiesc se poate ceda succesiunea de catre nepoti dar daca acestia nu vor sau nu sunt interesati ?
Multumesc anticipat. (bsoryn@email.ro)
Cel mai recent răspuns: A9theR , utilizator 13:04, 28 Octombrie 2018
Multumesc pt raspunsuri, mi.ati confirmat cam ce stiam deja si eu.
Nepotii sunt si in romania si in america si in anglia si in italia si e cam complicat. Eu asta as fi intentionat daca pot face ceva cele 2 sotia raposatului si fiica fara a fi nevoie de alte interventii. Macar ceva de genul sa fie chemati / ei sa nu se prezinte ..etc spre castigul celor 2. Multumesc

raluk0207 a scris:

Sa dezbata succesiunea
Nepotii sa dea declaratii de renuntare (bineinteles, daca vor)
Raman mostenitori mama si cu fiica, dupa care cele doua incheie un contract de intretinere (mama ii transmite cota sa fiicei, in schimbul intretinerii pana la deces, dupa care fiica va deveni proprietarul deplin al imobilului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune staiculuci staiculuci Bună ziua In februarie 2000 a decedat bunica mamei mele.Ea a avut 4 copii(3 fete si 1 băiat) dintre care doar 2 copii mai sunt in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)