avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal

Este. Legal ca cei de la apa canal sa intrerupa alimentarea cu apa la 6 blocuri de locuinte pentru cativa restantieri la plata intretinerii?? Si restul oamenilor care. Am platit luna. De luna taxele sa ramanem fara apa potabila si menajeră ??
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 16:44, 24 Octombrie 2018
Vi s-a sistat livrarea apei pentru ca nu ati achitat costul ei. Asociatia, ca beneficiar al contractului de furnizare, nu a platit factura de apa. Societatea intrerupe furnizarea apei dinainte de contorul pe baza caruia vi s-a facturat ceea ce nu ati achitat.

Daca s-a oprit apa la 6 blocuri inseamna ca toate cele 6 blocuri sunt legate la acelasi bransament (contor). Sau, coincidenta, toate cele 6 blocuri nu au platit apa, fiecare la bransamentul lui.
Pentru societatea de apa nu conteaza cati sunt legati la cel bransament si cine dintre dvs nu si-a achitat cotele de intretinere sau daca administratorul a fugit cu banii etc. Astea sunt treburi interne ale asociatiei, nu conteaza pt societatea de apa.

E ca si cum in apartamentul dvs ar sta 2 chiriasi, fiecare avand obligatia sa achite jumatate din costul curentului electric. Daca unul nu contribuie la plata facturii, deci factura nu se achita integral, societatea furnizoare va veni si va opri curentul la apartament, nu conteaza care chirias a achitat sau nu.

Daca faceti parte dintr-un bloc unde nu aveti restantieri, investigati posibilitatea unui bransament separat la apa (o sa coste ceva bani buni).

I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual apaterm ,statut (obligatii/raspundere) asociatii locatari. maarkyM maarkyM buna ziua de 1Mai , subiectul pe crea doresc sa-l dezvoltam este legat de raspunderea As de Loc fata de proprietari in cazul neachitarii facturilor de ... (vezi toată discuția)
Apa canal valentina-iosub valentina-iosub Buna ziua, as dori si eu o idee de solutionare a unei probeleme foarte grave. Suntem un grup de locatari de la asociatia 269 din galati care se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Furnizare apa.buna seara.am si eu o intrebare legata de furnizarea apei potabile ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.am si eu o intrebare legata de furnizarea apei potabile catre imobil/asociatie.locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje iar pentru furnizare sunt folosite ... (vezi toată discuția)