avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc de munca

Buna ziua! Am 2 intrebari.
1. Daca imi dau demisia dintr-un loc in timpul perioadei de proba, mai trebuie sa stau in preaviz?
2. Daca am semnat contractul, iar dupa o saptamana intru in training, se cuvine sa fiu platita pe perioada training-ului?
Cel mai recent răspuns: OanaDal , utilizator 13:28, 25 Octombrie 2018
1. Nu este obligatoriu sa stați in preaviz , insa in acest caz exista urmatoarele situatii posibile :
- fie inceteaza disciplinarc.i.m. pentru absente nemotivate

- fie inceteaza c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fără a vi se suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate .

2. Da, vi se plătește salariul pe durata training-ului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea respectarii preavizului in cazul demisiei silviutacu silviutacu In cazul demisiei , angajatul este obligat să respecte preavizul de 20 de zile ? Ce se intampla daca nu mai sta decat 5 zile , de exemplu . (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa stau în preaviz? ghiully ghiully Bună ziua,este obligatoriu sa stau în preaviz?ce poate sa-mi facă dacă nu stau în cele 20 zile de preaviz?va mulțumesc frumos!o zi buna. (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)