avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea respectarii preavizului in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea respectarii preavizului in cazul demisiei

In cazul demisiei , angajatul este obligat să respecte preavizul de 20 de zile ? Ce se intampla daca nu mai sta decat 5 zile , de exemplu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 24 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu sa stea in preaviz , insa in acest caz exista urmatoarele situatii posibile :
- fie inceteaza disciplinarc.i.m. pentru absente nemotivate

- fie inceteaza c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fără a i se suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca OanaDal OanaDal Buna ziua! Am 2 intrebari. 1. Daca imi dau demisia dintr-un loc in timpul perioadei de proba, mai trebuie sa stau in preaviz? 2. Daca am semnat contractul, ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz cand se fumeaza in birou? SorinP1987 SorinP1987 Lucrez intr-o firma privata cu 9 angajati din care sase sunt fumatori. Spatiul de lucru este mic, iar cum de curand managerul a decis sa se foloseasca ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa stau în preaviz? ghiully ghiully Bună ziua,este obligatoriu sa stau în preaviz?ce poate sa-mi facă dacă nu stau în cele 20 zile de preaviz?va mulțumesc frumos!o zi buna. (vezi toată discuția)