avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua. In prezent lucrez cu contract pe perioada determinata, care urmeaza sa expire in decembrie. Dar eu ar trebui sa intru in prenatal abia de prin martie? Ce pot face ca sa beneficiez de concediu de maternitate daca 2 luni anterioare prenatalului nu voi lucra?
Cel mai recent răspuns: Cristinacristinacris , utilizator 18:48, 24 Octombrie 2018
Buna ziua,
Ce perioada lucrata aveti pana acum?
Mergeti si depuneti dosarul de somaj la AJOFM si intrebati acolo daca puteti beneficia de aceste concedii...
Detalii...
[ link extern ]
si aici...
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
1. Dupa incetarea c.i.m. , va trebui sa mergeti la AJOFM sa va inscrieti pentru a primi indemnizatia de somaj, daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Cererea pentru acordarea CCC se depune la AJOFM , dupa care actele pentru acordarea indemnziatiei CCC se vor depune la Primaria in raza careia aveti domicikul sau resedinta.

Pe durata CCC si a concediului de maternitate , plata indemnizatiei de somaj este suspendata.

Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

2. Perioada de somaj se ia in considerare la stabilirea celor 12 luni eligibile pentru a se beneficia de indemnizatia CCC, conform art.2 alin.5 lit.a din OUG 111/2010.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si contract de munca perioada determinata andrascarlet andrascarlet Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez in domeniul bancar cu contract de munca perioada determinata pana la 26 iunie 2015. De la 1 iunie intru in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioda determinata soriauras soriauras copilul meu s-a nascut pe 01 03 2013 si vreau sa optez pentru concediu crestere copil numai ca eu am contract de munca pe perioada determinata si se termina pe ... (vezi toată discuția)