avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Mecenat, sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Mecenat, sponsorizare

1. diferente tratament fiscal si juridic
2. copil bolnav salariat cu CIM nedeterminata, ce varianta e corecta fiscal/ juridic si cu costuri adiacente minime?
3. forma autentica nu este certificabila si de catre avocat ?
Cel mai recent răspuns: secretariatofficemax , utilizator 17:37, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Puteti incheia un contract de sponsorizare cu un ONG ( ex Crucea Rosie) si sa specificati ca prezentul contract are ca obiect sponsorizarea beneficiarului cu suma de ......, in vederea acordarii unui ajutor umanitar pentru......, diagnosticat cu.........
Acest contract se semneaza de ambele parti. Nu exista alte costuri, nu e nevoie de certificarea unui avocat.
Cheltuielile de sponsorizare se deduc din imp profit datorat, nu din profit impozabil.
Buna seara,
Din pacate angajatul este in etapa in care alearga de la un medic la altul, o clinica la alta si se chinuie sa gaseasca calea cea mai buna. Deci cheltuieli in multe parti, inca necentralizate intr-o directie. A venit sa intrebe de un imprumut si cred ca mecenatul ii permite cash fara sa se indatoreze. A prezentat la notariat doc medicale. Doar ca e f. scumpa taxarea lui. Am inteles insa; sponsorizare cand decide locul / maniera de tratament. E mai ieftin. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare persoana fizica angizah angizah Buna ziua, In calitate de persoana juridica pot achita unei persoane fizice tratamentul medical si cheltuielile de spitalizare ( nu este angajata firmei ) ? ... (vezi toată discuția)
Donatie ella2389 ella2389 Am nevoie urgent sa stiu daca donatiile sunt impozitate in vreun fel...in speta in care o firma doneaza o suma de bani unei persoane cu dizabilitati? Va rog ... (vezi toată discuția)
Donatie bani clipa silvia clipa silvia Buna ziua. Intrebarea pe care vreau sa o adresez este legata de donatie.As vrea sa aflu ce documente trebuiesc facute de catre o firma (platitoare de impozit ... (vezi toată discuția)