avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificari aprtament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificari aprtament

In anul 2015 am achizitionat un apartament prin programul "Prima Casa" care prezenta modificari fata de "Documentatia Topografica" (2 pereti interiori darmati), pe baza unei expertize tehnice autorizate care mentioneaza ca "modificarile realizate nu modifica modul de comportare al ansamblului structurii de rezistenta al blocului". La momentul respectiv, banca/evaluatorul nu au considerat ca fiind necesare alte documente, cu toate ca realitatea diferea de schita bunului imobil.
Intre timp am achitat creditul si as dori sa vand apartamentul.Va trebui sa refac fisa cadastrala si daca da, care sunt pasii/documentele necesare?
In cazul in care viitorul cumparator doreste achizitia prin intermediul unui credit, exista posibilitatea ca acesta sa fie refuzat de banca, chiar daca tranzactia initiala a fost facuta in aceleasi conditii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:12, 24 Octombrie 2018
Ca sa scapati de potentialele probleme, actualizati CF. Pentru asta consultati un cadastrist, fiindca e in functie de detaliile tehnice existente pe teren dar si in documente
Faptul ca o banca a fost de acord cu o situatie, nu inseamna ca alta (sau poate aceeasi) va fi de acord acum. Inclusiv cumparatorul poate cere conformarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare garsoniera valycalciu valycalciu In 2015 am cumparat o garsoniera prin care erau Modificati/ dărîmati pereti interiori (debara,loja)atunci nefiind interesat de acest lucru.Acum vreau so ... (vezi toată discuția)
Fals în declarații la vânzarea unui apartament care în realitate avea modificări interioare. am vreo șansă dacă mă îndrept împotriva vânzătorilor? LIC2012 LIC2012 Bună ziua! În luna mai 2018 am vizionat împreună cu reprezentantul unei agenții imobiliare un apartament, în vederea cumpararii. Observând ca ... (vezi toată discuția)
Refacere cadastru apartament modificat Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Anul trecut am cumparat prin credit ipotecar un apartament cu modificari interioare care nu apar in schita cadastrala. Modificarile au fost ... (vezi toată discuția)