avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum obtii deptul de a vinde produsele unui brand pe ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum obtii deptul de a vinde produsele unui brand pe site online ?

Buna ziua ,incerc sa inteleg care este calea legală de a vinde produsele unui brand, într-un magazin online.De pe ce site-uri(din ce tara,mai exact ) pot cumpara?Dacă am factura pe produsele achizitionate totul este in regula ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:32, 24 Octombrie 2018
e simplu, faceti un contract de distributie cu producatorul. doar cu acordul lui puteti sa vindeti fara sa fiti suspectat de contrafacere
Se pot face asa usor cu o firmă mare (de ex Nike ).Care sunt termenii?

Adrian Dimitriu a scris:

e simplu, faceti un contract de distributie cu producatorul. doar cu acordul lui puteti sa vindeti fara sa fiti suspectat de contrafacere

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur daca aveti factura puteti sa vindeti oriunde. Asa cum a spus si antevorbitorul puteti cere furnizorului un contract de distributie, care are avantaje si dezavantaje. Sunteti avantajat pentru ca in timp, dupa ce s-au stabilit relatii solide de colaboarare, puteti primi marfa cu plata la termen, iar ca dezavantaj faptul ca va trebui sa vindeti la preturi stabilite de furnizor, de maniera la care sa nu concurati alti distribuitori. De obicei aria de vanzare a unui distribuitor, este bine stabilita.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercarea moarte n-are! Dincolo de incurajarea asta, e bine sa stiti ca firmele mari stiu sa-si apere distributia. Daca chiar vreti s-o faceti, cautati un asociat cu fonduri si experienta. Fiindca asta nu e o problema legala, ci una comerciala
Gabriela299 a scris:

Multumesc mult pentru ajutor .O sa ii dau o șansă .

Adrian Dimitriu a scris:

Incercarea moarte n-are! Dincolo de incurajarea asta, e bine sa stiti ca firmele mari stiu sa-si apere distributia. Daca chiar vreti s-o faceti, cautati un asociat cu fonduri si experienta. Fiindca asta nu e o problema legala, ci una comerciala
Gabriela299 a scris:

Alte discuții în legătură

Import CrisaKK CrisaKK Buna ziua, Doresc sa import haine de branduri cunoscute, de tip outlet. Intrebarile mele sunt: 1.Daca exista firma unic distribuitor in Romania pt. brandul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid un magazin cu haine de firma sorin_srn sorin_srn vreau sa-mi deschid un magazin cu haine de ex. nike, adidas, diesel . voi achizitiona hainele onlinedin uk factura urmand sa o primesc pe mail si am inteles ... (vezi toată discuția)
Neplatitor sau platitor de tva? sara1985 sara1985 Buna, Sunt nedumerita in privinta optiunii legate de TVA pentru SRL-d pe care urmeaza sa il infiintam. Imi puteti enumera avantaje, dezavantaje? Orice sfat ... (vezi toată discuția)