Buna ziua,
Tatal meu detine act de proprietar pe jumatate dintr-un teren extravilan aflat in indiviziune, iar cealalta jumatate apartine unei matusi care a decedat neavand mostenitori si din partea careia s-a pierdut actul de proprietar. La primaria comunei in raza careia se afla terenul tatalui meu i s-a spus ca poate sa dobandeasca dreptul de proprietar pe jumatate din teren (partea pentru care are act de proprietar) daca plateste o taxa pe ultimii 5 ani pentru toata suprafata terenului, dar la final va ramane doar cu jumatatea pentru care are act. In baza carei reglementari legale ar fi asta posibil? Cum ar putea sa dobandeasca dreptul de proprietar pe intreaga suprafata a terenului?
Va multumesc anticipat!
Buna seara,
Pai matusa fara copii si sot este mostenita de tatal dumneavoastra ca frate.
Consultati un avocat care, dupa ce cerceteaza actele, va poate indruma.
Tatăl dvs are vocație succesorală la moștenirea mătușii decedate în calitate de colateral privilegiat.
Mergeți cu actele la avocat, prezentați-i situația de fapt și vă va comunica pașii de urmat.
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor
tmariuscop
Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)