avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar grad 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar grad 2

Exista o modalitate legala de a angaja un pensionar gradul 2.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:07, 12 Noiembrie 2009
Nu.
Pensionari grad 1 si 2 nu pot desfasura activitate in baza unui contract de munca
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Pensionarii pentru invaliditate de gradul I sau II nu pot cumula pensia cu salariul.
Care este solutia legala daca totusi pensionarul doreste sa reia munca?
Alta baza legala NU exista.

Nu se poate nici declara PFA si sa presteze activitate cu firma prin intermediul unui contract de prestari servicii ptr ca v-a fi descoperit de administratia financiara ca realizeaza venituri si in acelasi timp beneficiaza si de pensie de invaliditate grad 2

Poate doar sa renunte la pensia de invaliditate, dar fiind de gradul 2 inseamna ca nu are capacitate de munca.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Pensionar grad iii lia19 lia19 Avem un salariat care lucreaza momentan in baza unui contract de prestari servicii.Credeti ca am putea sa-l angajam cu contract individual de munca in ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar de invaliditate gr.ii, pot obtine venituri din activitatea de pfa? radu99wuu radu99wuu Sunt titular PFA si am contract de colaborare pentru prestari servicii cu o Companie srl. Sunt pensionar cu grad ll de invaliditate. Legea 263/2010 ... (vezi toată discuția)