avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire teren

Daca o persoana dobandeste pe cale judecatoreasca dreptul de proprietate a unui teren de sub constructia altuia, ambii fiind persoane de drept privat, care este regimul juridic si variantele? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:37, 25 Octombrie 2018
In speta devine aplicabil regimul juridic al superficiei, care vizeaza dreptul de a avea o constructie pe terenul altuia, asupra caruia superficiarul dobandeste un drept de folosinta. In acest sens, pot fi avute in vedere dispozitiile prevazute de art. 693 si urm. C civ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat autentificat sau superficie? BratuIon BratuIon Detin un teren intravilan pe care vreau sa amplasez un SKID GPL,M-am prezentat la Primaria de domiciliu pentru a solicita un certificat de urbanism cu toate ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces drept civil aelemarac aelemarac Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Ca o sentinta (civil, fond) sa devina definitiva trebuie sa treaca 30 zile ... (vezi toată discuția)
Casa rial dorintanase2005 dorintanase2005 Buna ziua, In anul 1998 pe LEGEA 112, am achizitionat si platit integral de la RIAL un apartament,intr-o casa cu o curte comuna.Acum se dovedeste ca terenul ... (vezi toată discuția)