avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua.
Am urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un apartament dobandit astfel: cota de 5/8 contract de vanzare cumparare intre soacra mea-vanzator si sotul meu -cumparator( act incheiat in 2010-noi casatoriti fiind din 2008). Pe acest contract soacra mea are un drept de uzufruct viager.
cota de 3/16 contract de vanzare cumparare incheiat intre cumnata mea -vanzator si eu si sotul-cumparatori, incheiat in anul 2013. Pentru a-mi schimba buletinul, am nevoie de acordul soacrei mele care detine un drept de uzufruct pe o cota parte de 5/8 din apartament. Intrebarea mea este - daca sunt proprietar in devalmasie, cu sotul meu pe cealalta cota parte nu pot face actul fara acordul soacrei? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: roxaboxa , utilizator 11:21, 25 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)