avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca

ma interesez pt o prietena de-a mea caruia in data de 19 noi.2009 ii expira concediul de maternitate pt cresterea copilului. Unde a lucrat ea inainte de nasterea copilului, patronul respectiv nu mai vrea sa o ia inapoi la munca. Doresc sa stiu daca este vreo lege in care sa se refere ce poate sa faca angajatorul dupa concediul de maternitate, are obligatia sa o angajeze din nou sau poate sa o trimita in somaj, sau o angajeaza o perioada si o trimite apoi in somaj. Cat a fost in concediu de maternitate patronul respectiv a angajat pe altcineva in locul prietenei mele.
Astept raspuns. Va multumesc pt timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:41, 12 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Va rog sa spuneti daca contractul de munca era incheiat pe durata nedeterminata sau nu ? Este un aspect esential in vederea stabilirii legalitatii.
a avut contract de munca pe termen nedeterminat.
Exista obligatia legala de a fi primita , adica de a isi relua activitatea la acelasi loc de munca, in baza unei cererei de reluarea a ctivitatii dupa terminarea CIC.
Dupa reluarea activitati insa, nu mai are protectie, i se poate desfiinta postul si poate fi concediata (art 65 codul muncii), binenteles legal cu acordarea preavizului de 20 de zile lucratoare platite si minim 1 salariu compensatoriu.
In locul unei salariate aflate in CIC, pe acel post adica, incadrarea altcuiva trebuia facuta pe perioada determinata, pana la revenirea titularului de post.
Este obligat sa o primeasca,numai ca urmare a unei reorganizari poate da o concedieze.
Urmeaza preaviz 20 zile lucratoare,un salariu minim compensator si apoi somaj,daca indeplineste conditiile de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre contract determinat si nedeterminat ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Vreau sa va intreb si eu care este diferenta dintre un contract de munca determinat si unul nedeterminat.Va pun acesta intrebare ptr. ca sint angajat ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb ce se intampla in cazul in care angajatorul nu mia dat inca nici un raspuns ,iar azi trebuia sa merg la munca.mi sa raspuns ieri ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic kammy13 kammy13 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire. In luna septembrie se va termina concediul de ingrijire copil pana la implinirea varstei de 2 ani. ... (vezi toată discuția)