avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare + garantie, neobtinuta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare + garantie, neobtinuta

Buna seara.
Am lucrat 1an si 5luni la o societate ca sofer livrator cu contract pe perioada determinata prelungit pana la data de 11.sept..ac cand am renuntat sa mai continui. Contractul prevazand o oprire pe salariu luna de luna ca garantie. La plecare, contabilitatea nu semneaza nota de lichidare pe motiv ca trebuie sa aduc confirmari de sold de la toate firmele livrate. aproximativ 300 firme din intreg judetul teleorman, giurgiu si bucuresti-ilfov. Lucru imposibil de facut (adica cum sa ma duc eu pe timpul si benzina mea la toate aceste firme?) si nici stipulat in cm sau in nota de lichidare. Pana la aceasta data, contabilitatea nu a semnat nota de lichidare, Livrarile s-au facut pe baza de factura cu stampila si semnatura fara probleme si predate la contabilitate. Ce pot sa fac. multumesc?


Editat : denumire angajator
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 25 Octombrie 2018
1. Nota de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar.

Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Potrivit Legii nr.22/1969, art. 16, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre banca sau CEC in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

Depuneti o solicitare in scris catre angajator in care invocati si acest text de lege .. daca raspunsul va fi negativ aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie mihai colhon mihai colhon Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este perioada maxima de restituire a garantiei in bani de catre angajator. Multumesc (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare gaben11 gaben11 Buna ziua. Inchid un contract de munca pe data de 17.04.2012 si vreau sa stiu daca este normal ca in fisa de lichidare sa apara sumele datorate de clientii ... (vezi toată discuția)