avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme

in urma cu cateva zile o prietena ma pune sa vad daca geamul magazinului este inchis,iar dupa cateva zile aceel magazin este spart si politia gaseste amprentele mele pe geamul respectiv
as vrea sa stiu cat tine o amprenta
si daca ma poate canstitui o proba solida le dosar
nu are alte dovezi
am pus mana pe exteriorul geamului
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:47, 12 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Amprentele se pot ridica de la locul faptei dupa timpi relativi, in functie de modul in care s- au conservat. Ele constituie probe solide la dosar, in masura in care sunt coroborate si cu alte probe.
Un sfat pragmatic pentru dumneavostra : daca chiar stiti ca nu a- ti savarsit fapta, aspect pe care nu- l contest, cautati- va un alibi. Adica , nefiind acolo la data si timpul spargerii, inseamna ca a- ti fost in alta parte, deci dovediti acest fapt( cu martori, delegatie, etc.).
Cu stima !
Amprentele pot "tine" mai multe zile. Si, in principiu, s-ar putea determina vechimea acestora.
Dar nu aveti de ce sa va faceti probleme daca nu aveti nici o legatura cu furtul.
Prietena dvs. poate depune marturie ca v-a rugat sa inchideti fereastra.
da la aceea ora cand a fost spargerea eu eram acasa cu familia mea,
Are importanta si suportul pe care se afla amprentele. Amprentele lasate pe sticla sunt cu mult mai persistente in timp. Totusi , nu puteti fi acuzata doar pe baza lor. Pentru a se dovedi ca dvs. ati comis intr-adevar fapta , ar trebui ca si in interior sa se regaseasca aceste urme , si cred ca nici asa nu ar fi suficient, intrucat ,daca veti putea dovedi faptul ca v-ati vizitat prietena uneori , amprentele puteau fi lasate cu acele ocazii. Parerea mea este ca va va fi usor sa va sustineti nevinovatia , in special ca aveti si alibiul ce poate si sustinut de familie , si in orice caz pentru a se ajunge la condamnare vor fi efectuate acte de cercetare si se vor strange probe .
Totusi,adevarul va fi relevat in functie de alte mijloace de proba.Depozitiile martorilor , care ar sustine ca nu va aflati la fata locului producerii evenimentului ar fi convingatoare , intrucat forta juridicia a acestui mijloc de proba e apreciata chiar fara a fi coroborate cu altele.

Sigur , imaginea de ansamblu a situatiei faptice e data de totalitatea mijloacelor de proba administrate de catre organele judiciare.
O aparare bine pusa la punct va va sustine punctele de vedere in aceasta cauza !

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat ADRIAN CHELARU ADRIAN CHELARU Buna seara tuturor ! Am un prieten care a pus telefonul mobil pe tejgheaua unei consignatii, a scos bani din buzunar a cumparat ceva si cand sa-si i-a ... (vezi toată discuția)
Buna - probe acuzatie de furt dumutaadrianred dumutaadrianred Intr-un dosar penal, in care doua persoane sunt acuzate de furt calificat, in urma prezentarii rechizitorului,apar ca si probe amprente si........cam atat. ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)