avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Srl si retragere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Srl si retragere

daca un asociat care doreste sa se retraga dintr-un srl nu are acordul celorlati doi asociati si doreste sa iasa prin actiune in justitie, poate cere instantei retragerea sa si numirea unei alte persoane iar instanta sa o numeasca in locul lui, fara acordul celorlalti asociati?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Marryan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 23:26, 25 Octombrie 2018
Buna seara! Asociatul care se retrage nu poate sa solicite instantei sa numeasca un alt asociat. Ar fi bine sa va cititi totusi Actul Constitutiv si vedeti ce va permite. Cand se face o societate, toata lumea se grabeste sa se faca rapid si cu un Act constitutiv de mantuiala, standard; nimeni insa nu prevede si problemele ce pot aparea in zilele tulburi, cand oamenii care au plecat impreuna la un drum privesc in directii diferite. De fiecare data cand pun aceasta problema clietilor mei, imi spun ca ei nu se vor certa niciodata.....O cesiune ar fi rezolvat rapid si in mod decent aceasta problema.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati din srl nicoletaburuiana nicoletaburuiana am urmatoarea problema: exista 3 asociati, 2 vor sa plece din firma si sa ia cu ei cota-parte din mijloacele fixe ale firmei, cedand in schimb partile sociale ... (vezi toată discuția)
Model de cerere de retragere din societate. andreea32 andreea32 Sunt asociat intr o societate si vreau sa ma retrag.Vreau sa fac cererea de retragere dar nu stiu exact ce trebuie sa scriu in cerere.exista un model standard ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat srl UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, In cadrul unui SRL cu 2 asociati, unul dintre asociati doreste sa se retraga prin acordul asociatilor, iar drepturile asociatului retras se ... (vezi toată discuția)