avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Consumarea produselor în supermarket înainte să fie ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? Am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut

Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o sticluță de apa pe care o aveam dejain cos, cel mic si-a potolit setea si am pus sticla pe jumate consumata inapoi in cos urmand sa o platesc, un domn de la paza care a vazut toatascena a venit la noi amenintandune ca va chema politia pentru ca acesta este furt. Am insistat sa vorbesc cu responsabilul magazinului, acesta a venit, a vazut sticla, a vazut si ca in carucior se afla marfa de peste 300 de lei, si a considerat ca este ok sa nu cheme politia insistand totusi ca ceea ce am facut esteun furt.
Nu consider ca am furat nimic avand in vedere ca nu am parasit incinta magazinului fara a imi achita cumparaturile inclusiv acea sticla si nici nu am avut intentia de a oculta ceea ce am facut. Intrebareameaeste; daca desfac un produs in magazin este declarat furt?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 10:01, 29 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Fapta mentionata nu se incadreaza la prevederile Codului Penal referitoare la furt (art.227) . Fiecare magazin are propriul regulament pe care consumatorul trebuie sa il accepte. Unele magazine permit aceste lucruri altele nu. Toate cele bune!
Buna ziua

Va marturisesc ca sunt un adult copilaros pofticios. imi place sa admir rafturile cu marfuri si petrec destul de mult timp la shopping pana cand ma apuca foamea sau setea sau pofta irezistibila de a gusta putin macar putin din dulciuri sau Pepsi, sa zicem , in plus, imi scade glicemia si uneori chiar trebuie sa mananc in momentul acela deci, am practicat cu placere si discret viciul de a gusta cate ceva in incinta magazinului normal ca un client nu ar abuza, niciodata nu m am sustras de la plata unui produs si totusi in contabilitate exista un capitol distinct numit PIERDERI, nu exista afacere fara un procent de pierderi din diverse motive, nu incurajez vandalismul, cleptomania sau furtul dar clientii ar trebui lasati sa guste iar paznicii sa isi faca treaba nu sa doarma in post, furat este obiectul aflat in posesia clientului dupa trecerea de casa de marcat si neachitat, in rest sunt sicanati inutil clientii, in definitiv marile lanturi de magazine stiu sa prelungeasca placerea de a zabovi printre rafturi lasandu si clientii in pace(a) si tihna cumparaturilor, asa se face in Germania, in Anglia, si la noi la piata esti imbiat sa gusti

Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate numi furt Briana8l24 Briana8l24 Buna ziua Am fost astazi la un supermarket din cartier si am achizitionat cateva produse. Tin sa va spun ca eram cu un copil de 1 an si 5 luni in carucior. Ne ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)