avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazie balcon

Buna ziua,

Fiti amabili, am un balcon mai lung de 16 mp care este acoperit de balconul de deasupra(vecin) aproximativ 12mp. Ceilalti 4mp sunt descoperiti. Vreau sa-mi fac sau iau de la Dedeman/Hornbach o magazie in care sa pot depozita diverse. Am nevoie de autorizatie de construire? Sau un fel de mobilier de exterior, sa-mi spuneti va rog ce anume pot face si ce nu.

(Exemplu magazie: [ link extern ] )

Multumesc frumos si weekend placut!
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
n.florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: n.florentina , utilizator 21:02, 27 Octombrie 2018
Schimbati arhitectura blocului, punand magazia si puteti avea probleme cu inspectorii zonali ai primariei.
Daca doriti sa extindeti/ inchideti balconul aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului trebuie sa solicitati si sa obtineti aviz de urbanism si autorizatie de ctie. de la primarie.
Nu este clar unde intentionati sa instalati magazia pe care sa o faceti sau sa o achiztionati de la operatorii precizati
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot avea statut privat sau pot apartine domeniului public
Proprietarul nu poate ocupa ,utiliza domeniul public fara acordul autoritatii publice locale
Buna ziua,

Mulțumesc pentru răspuns. Este vorba de propriul meu balcon, nu este un spațiu comun sau public. Am un balcon mare care se întinde pe toată lungimea apartamentului. Balconul meu (etajul 1) este puțin mai lung decât balconul vecinilor de deasupra cu apartament similar, iar in partea neacoperită (partea de balcon pe care o am eu in plus) as vrea sa mi fac un fel de magazie/spațiu de depozitare. Încerc puțin mai jos o reprezentantie simpla a felului in care este balconul:

Etaj 1 xxxxxxxx
Etaj 2 xxxxxx
Etaj 3 xxxxxx
Etaj 4 xxxxxx

După cum se vede mai sus, eu stand la etajul 1, am balconul puțin mai lung, fiind neacoperit de balconul celor de mai sus de mine. Fix acolo vreau sa îmi fac acel spațiu de depozitare. Este posibil?

Mulțumesc frumos

ynocentta a scris:

Nu este clar unde intentionati sa instalati magazia pe care sa o faceti sau sa o achiztionati de la operatorii precizati
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot avea statut privat sau pot apartine domeniului public
Proprietarul nu poate ocupa ,utiliza domeniul public fara acordul autoritatii publice locale

Va puteti pune linistita dulapul/casuta pe balcon. E ca o piesa de mobilier - nu va trebuie vreo autorizatie. N-ati mai vazut sifonier pe balcon?
Doar sa n-o ziditi sau sa gauriti peretii/pardoseala (sau nu prea mult/evident) in incercarea de a o fixa - ca de fixat, trebuie fixata cumva sa nu se intample ceva la vant puternic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
CipM, utilizator
Super. Mulțumesc frumos! Nu eram sigura dacă este necesară autorizație sau nu pentru așa ceva. Weekend fain!

CipM a scris:

Va puteti pune linistita dulapul/casuta pe balcon. E ca o piesa de mobilier - nu va trebuie vreo autorizatie. N-ati mai vazut sifonier pe balcon?
Doar sa n-o ziditi sau sa gauriti peretii/pardoseala (sau nu prea mult/evident) in incercarea de a o fixa - ca de fixat, trebuie fixata cumva sa nu se intample ceva la vant puternic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda bloc-acte miu tudorel miu tudorel Buna ziua, detin un apartament proprietate intr-un bloc cu patru etaje, la ultimul nivel. Blocul este construit cu pod din lenm (grinzi capriori, astereala) si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie balcon - modalitati de contestare andreea.a andreea.a Locuiesc la etajul I al unui bloc. Individul de la parter si-a construit, in urma cu aproximativ 15 ani, un balcon de-a lungul intregii bucatarii si ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)